Reklama

Reklama

M. Butterfly

  • USA M. Butterfly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vášnivá aféra, řetězec podvodů a šokující zrada, to je působivé romantické drama M. Butterfly z dílny režiséra Davida Cronenberga, s Jeremy Ironsem a Johnem Lonem v hlavních rolích. Rene Gallimard (Irons) je francouzský diplomat v Pekingu v roce 1964. Jednoho dne se setká s nádhernou divou pekingské opery, jež září v Pucciniho díle Madam Butterfly. Kráska ho zasáhne přímo do srdce amorovým šípem, na což není Rene ani trochu připraven. Gallimard se svou tajemnou múzou jménem Song Liling (Lone), které říká Motýlek, stane doslova posedlý. Díky Song se René důvěrně seznamuje s čínskou hudbou a kulturou, která mu byla doposud skryta, a podléhá citu tak vášnivému, že kvůli němu ochotně riskuje vše. Gallimardovi se změní život, ale i jeho chování a charakter projdou překvapivou proměnou. Nečekaně dokonce začne stoupat na diplomatickém žebříčku. Jeho odborné znalosti čínských kulturních zvyklostí zlepší jeho profesionální statut, ovšem jemu nezáleží na ničem jiném, než na objektu své touhy. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po devíti letech a opět to klaplo, nechala jsem se okouzlit Cronenbergovým vyprávěním, které je místy krásně křehké, něžně poetické, samozřejmě mírně erotické, ovšem v tomto případě velmi decentní.. K tomu všemu vynikající Jeremy Irons, v jehož očích lze lehce číst a John Lone zaslouží ode mne smeknutí klobouku, protože tak hříšně sexy je málokdo, no a v neposlední řadě nádherná hudba i exotické prostředí mají pro mě podmanivou sílu.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Na Cronenberga pomerne netradičný film. Ťažko by ste ho v ňom spoznali, ale ono to nakoniec vôbec nevadí. M. Butterfly sa môže pochváliť pekným vizuálom a hereckou umiernenosťou. Tá v poslednej tretine začne prinášať ovocie v podobe uveriteľne zobrazených emócií. Irons aj Lone sa snažia citlivo sprostredkovať rôznorodé vrstvy pocitov. Či už sa jedná o vzťah medzi nimi, alebo ten voči svojej vlasti, ktorý hrá v ich životoch rovnako dominantnú úlohu. Umiernenosť s akou Cronenberg k látke pristupoval je o to prekvapujúcejšia, že citovo zasiahne. A v hlave odrazu nezostáva pohľad na zdeformované telá a úchylné obludy, ale na pohľady a zistenia, ktoré dokážu zničiť dôveru človeka na maličké kúsky. Som rád za ten príbeh. Má omnoho viac vrstiev, ako by sa z počiatku mohlo zdať. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Vytříbené, vznešené, ovšem místy také trochu zdlouhavé drama pohrávající si jak s hlavní postavou, tak se samotným divákem. Zprvu jasně se jevící téma lásky se postupně stáčí nečekanými směry, film nabere zvláštních rozměrů a vyobrazuje odvrácenou stranu lidskosti tak, jak ji Cronenberg umí nejlépe. Výkony obou hlavních postav jsou skvělé, a proto není divu, že vzájemné předávání si role paní Butterfly skvěle funguje až je to vlastně hrozivé. Závěr všemu nasadí korunu... 7/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Francouzský diplomat v Pekingu René Gallimard (Jeremy Irons) jednoho dne navštíví operní představení slavné Pucciniho opery Madame Butterfly. Hlavní představitelka Song jej úplně uhrane a René je ochoten zahodit celý svůj dosavadní život za pár chvil strávených s ní.... Jeremy Irons je divnej patron. Onehdá se zakoukal do mladičké třináctky, a teďka zas toto :). Bohužel ono velké odhalení bylo jasné už od prvních okamžiků - možná to bylo jen českým dabingem, který prozrazoval více než málo, a částečně také hereckým obsazením oné role. I přesto jsem se docela bavil, i když hlavně "neschopností" (a nebo nechtěním) René Gallimarda prozřít - a to hlavně v druhé polovině filmu. V té první jsem se dost nudil, což mi také brání dát vyšší hodnocení... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

az netradicne iny cronenberg. kam zmizla vsetka brutalita, nasilnost, neskryvana erotika? tieto ingrediencie mam v jeho podani najradsej, no madam butterfly ma aj tak velmi milo prekvapila. viacero pozitiv. za prve krasny hudobny motiv howarda shora, za druhe vzdy vyborny jeremy irons, za tretie chytlavy pribeh okoreneny zaujimavym, necakanym zaverom. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Čínska opera, ktorú Song (John Lone) uvádza na začiatku, sa volá „Gui Fei Zui Jiu“, alias „Opitá konkubína“. (Bilkiz)
  • Davidovi Cronenbergovi sa hra natoľko páčila, že keď počul, že sa natáča film, okamžite sa ponúkol, že ju bude režírovať. (Bilkiz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno