Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Víš, že vypadáš trochu jako Tom Cruise ve filmu Top Gun?“ ,,Jó?“ Je to skutečně tak, že s každým dalším dílem jakoby ubývalo tvůrčích sil. Známé postavy už nedokáží nijak překvapit a stávají se ztělesněním jedné maximálně dvou vlastností. Snad jen Zed mi dokázal ještě vyčarovat úsměv na tváři, jinak je legrace málo a vtipy jsou ubohé a trapné. Příběh se potácí na pomezí frašky, nepochopitelnou roli v něm hraje skupina skateboardistů (ale zase jsem si mohl prohlédnout, jak vypadal Tony Hawk za mlada) a všichni z občanské patroly v čele s paní Feldmanovou, která jakoby vypadla z Kameňáků. Tackleberry bohužel nedostal tolik prostoru co dříve a už jen přihrává na smeč paní Feldmanové. Alespoň na Sharon Stone se příjemně dívalo. A úvodní píseň Citizens on patrol, to muselo být zlo už tenkrát. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Kvalita Policejní akademie prudce klesá, tím že není z čeho brát a čtyřka je toho jasným důkazem. Sice ještě to sranda je, dodívat se na ni dá, ale nepřináší nic nového. Tedy pokud nemyslíme to, že civilní patrola přinesla do řad policistů ujetou důchodkyni, spoustu dalších lidí vyhlížející už penzi či 150 kilového černocha. Tím opravdu klesla hodně hluboko, téměř až na své dno a jasně to vyřkl poručík Harris: "COP = Cvičíš osly, pane!" Diváky tak možná potěší jedna z prvních rolí Sharon Stone, která je tu ovšem ještě příliš mlaďoučká a na hlavě má šílený osmdesátkový afro. [17511. hodnocení, 193. komentář, 50%] ()

Reklama

Drakon 

všechny recenze uživatele

Zlomový díl (v tom špatném), spousta postav je tady naposled (především Mahoney), úroveň humoru pozvolna sklouzává do trapnosti, příběh jako by byl reciklován a upraven z předchozího dílu (místo zločinců, tlusťochů a japonců jdou k policii obyčejní občané) a přehnanost akčních akčních scén na konci nepůsobí dobře. Ale Sharon Stone to fakt sluší. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další porce lidové zábavy na pokračování z nekomplikovaných 80. let, která se spoléhá především na staré známé Mahoneyho a spol., kteří nám zas a znova neúnavně servírují ty samé provařené gagy. Takže se tu opět všemožně padá, znovu se podíváme do baru Modrá ústřice a nechybí ani záškodnicky použité vteřinové lepidlo a slzák. Ve čtyřce se vrací kapitán Harris a naposledy vidíme Mahoneyho, Nogata, Copelanda, Sweetchucka a co je nejhorší - i Zeda (který tu dostal slušný prostor). Film tradičně uzavírá velká policejní akce vrcholící honičkou, tentokrát v oblacích (viz. filmový plakát). Z nostalgie nemůžu jít pod tři hvězdičky. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hloupý výplach mozku, který, když na něj přistoupíte, Vás bude bavit. Všichni si ze všeho dělají srandu, policejní auta berou všechno smykem, akce je přepálená a za každým pohybem následuje to pověstné "vužh". Občanská patrola je fajn a Policejní akademie si i po čtvrtém dílu dokáže najít svý fanoušky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Sharon Stone (Claire Mattson) sa rozhodla účinkovať v tomto filme potom, čo sa jej rozpadlo prvé manželstvo. V tejto neľahkej životnej situácii sa rozhodla, že najlepšou terapiou bude stráviť nejaký ten čas s bandou komediantov. (beso74)

Reklama

Reklama