Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Víš, že vypadáš trochu jako Tom Cruise ve filmu Top Gun?“ ,,Jó?“ Je to skutečně tak, že s každým dalším dílem jakoby ubývalo tvůrčích sil. Známé postavy už nedokáží nijak překvapit a stávají se ztělesněním jedné maximálně dvou vlastností. Snad jen Zed mi dokázal ještě vyčarovat úsměv na tváři, jinak je legrace málo a vtipy jsou ubohé a trapné. Příběh se potácí na pomezí frašky, nepochopitelnou roli v něm hraje skupina skateboardistů (ale zase jsem si mohl prohlédnout, jak vypadal Tony Hawk za mlada) a všichni z občanské patroly v čele s paní Feldmanovou, která jakoby vypadla z Kameňáků. Tackleberry bohužel nedostal tolik prostoru co dříve a už jen přihrává na smeč paní Feldmanové. Alespoň na Sharon Stone se příjemně dívalo. A úvodní píseň Citizens on patrol, to muselo být zlo už tenkrát. ()

Drakon 

všechny recenze uživatele

Zlomový díl (v tom špatném), spousta postav je tady naposled (především Mahoney), úroveň humoru pozvolna sklouzává do trapnosti, příběh jako by byl reciklován a upraven z předchozího dílu (místo zločinců, tlusťochů a japonců jdou k policii obyčejní občané) a přehnanost akčních akčních scén na konci nepůsobí dobře. Ale Sharon Stone to fakt sluší. ()

Reklama

Sosak 

všechny recenze uživatele

Propad k imbecilitě a laciným natahovaným fórům je znatelnější a znatelnější díl od dílu. Postupně se série Policejních akademií propracovala k degeneraci původně originálních postav, trapnému moralizování za pomoci klišovitých happy-endů a rádoby strhujícímu finále na neobvyklých dopravních prostředcích. Čtyřku už víckrát vidět nemusím, stejně jako díly po ní. ()

videofil 

všechny recenze uživatele

Tak ze všech čtyřech dílů, které jsem měl možnost vidět, se mi právě tento líbí ze všeho nejmíň. A podle hodnocení ostatních uživatelů a návštěvníků CSFD stránek nejsem sám. Dokonce je to i poslední díl, ve kterém hraje Steve Guttenberg. Možná už tehdy věděl, proč to zabalit. Slušný prostor dostala postava Zeda, kterému scénáristé dokonce dopřáli ženskou. Ve filmu se objevila také v té době ještě nepříliš známá Sharon Stone, které tento film ke kariéře stejně nepomohl. Logicky. Český dabing je stejně kvalitní, nějaké vtipné hlášky si ale nepamatuji. Osobně si myslím, že kdyby tento díl nevznikl, nic moc by se ani nestalo. Pobavil mě snad jedině Bubba Smith jako šaman říkající: " JAMAJAMAJAMAJÁMA..." . To bylo tak vše, u čeho jsem se zasmál. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Zase o něco míň originální, zase o něco trapnější. Návrat G.W.Baileyho se vůbec nepovedl, jelikož tímto dílem počínaje se prezentuje jako nesympatický hňup - ta tam jsou skvělé hlášky. Přibylo zase několik zbytečných postav a původní osazenstvo toho už moc nezachrání. Pár slušných fórů se sice najde, ale Steve Guttenberg udělal MOC dobře, že se k dalším dílům otočil zády (na druhou stranu, podobnou roli už nikdy nedostal). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Film mal pôvodne režírovať Jerry Paris, režisér predchádzajúceho filmu Policajná akadémia 3 (1986), ale ten pred natáčaním zomrel. Režisérska taktovka bola ponúknutá scenáristovi Genovi Quintanovi. Ten si však nebol istý, či to zvládne, a tak ponuku odmietol. V deň premiéry filmu povedal producentovi Paulovi Maslanskemu, že svoje rozhodnutie ľutuje, a ten mu zveril scenár a réžiu filmu V dobrom i zlom (1990). (beso74)
  • Sharon Stone (Claire Mattson) sa rozhodla účinkovať v tomto filme potom, čo sa jej rozpadlo prvé manželstvo. V tejto neľahkej životnej situácii sa rozhodla, že najlepšou terapiou bude stráviť nejaký ten čas s bandou komediantov. (beso74)
  • V jedné scéně Proctor (Lance Kinsey) zastaví u veřejného WC a utíká vykonat potřebu. Jeho auto zůstane nastartované, ale když k němu v další scéně o pár vteřin později přijde Mahoney (Steve Guttenberg), tak už má motor vypnutý. (Pulos)

Reklama

Reklama