Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

david141474 

všechny recenze uživatele

Vždy byl pro mě tento díl nejslabší ze série, ale jak jsem starší, tak je to lepší a lepší. Tohle je poslední film kde se objeví postava Carrey Mahoney, jedna z nejlepších postav této ságy. Hlavní zápletka mi nikdy nepřišla příliš zajímavá, spíš naopak. No a je jasný, že úkol vyučit prosté občany dostane za úkol Tadeas Harris a jeho četa D, D jako Debilové. Kdo ví, tak ví. No ale jedno negativum zde stejně najdu. Zed je pro mě příšerně nesympatická osoba a celá ta jeho nudná a trapná linka je prostě příšerná. Zed je úplně vypatlaná osoba a je jediný štěstí, že už v dalších dílech nehraje. Harris je skvělej a scénka s megafonem nebo se slzákem je taky skvělá. Děj zas tak zajímavej není, ale není to tak špatný jako třeba Jiu Jitsu, to vůbec. Postavy jsou skvělý. Herci jsou skvělí. Soundtrack je božskej, no a kdo by neznal bar U Modré langusty a v něm pár gayů s Harrisem a s Proctorem. No sice je to jeden z nejslabších dílů že série, ale stále to má svoje kouzlo. No a kanadský žertíky na Harrise jsou skvělý a skvěle vymyšlený. No a na konci se stane velmi nečekaná věc, ale to nebudu prozrazovat. 9/10 Stále to má svoje kouzlo. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Kvalita Policejní akademie prudce klesá, tím že není z čeho brát a čtyřka je toho jasným důkazem. Sice ještě to sranda je, dodívat se na ni dá, ale nepřináší nic nového. Tedy pokud nemyslíme to, že civilní patrola přinesla do řad policistů ujetou důchodkyni, spoustu dalších lidí vyhlížející už penzi či 150 kilového černocha. Tím opravdu klesla hodně hluboko, téměř až na své dno a jasně to vyřkl poručík Harris: "COP = Cvičíš osly, pane!" Diváky tak možná potěší jedna z prvních rolí Sharon Stone, která je tu ovšem ještě příliš mlaďoučká a na hlavě má šílený osmdesátkový afro. [17511. hodnocení, 193. komentář, 50%] ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Posledny diel s Guttenbergom, ktory tu bol uz len jednym z mnoha. Je tu proste tolko postav, ze nikto nema poriadny priestor a neostal cas uz ani na nejaku poriadnu zapletku. Vyzera to len ako sled viac ci menej zabavnych scen. Väcsinou bohuzial menej zabavnych. Aspon ze sa vratil protiva Harris. 4/10. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Názornej příklad filmu, který ztrácí na kvalitě s tim jak stárne...anebo spíš s tim jak stárnu já. Poprvý jsem čtvrtou Akademii viděl ještě jako capart na VHS. V době, kdy jsem celou sérii miloval patřila k mým nejoblíbenějším dílům. Když jsem ji viděl asi před rokem naposledy, kouzlo bylo pryč. Zůstala řada komediálních skečů s infantilním humorem, opakovanými vtipy, které byly ohraté už ve druhém díle, a já se tomu přes dobrou vůli prostě nedokázal zasmát. Škoda no, ...další dětská klasika zemřela. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Další díl Policejní akademie! Film je opět horší než všechny předchozí filmy. Děj mi nepřipadá moc originální, ale je tu opět fajn humor, ikdyž některé vtípky občas sklouznou k trapnosti. Ale je tu pár nových postav, což je fajn a navíc se vrátil můj oblíbenec kapitán Harris! Dal bych téhle střeštěné “Občanské patrole“ 2 hvězdy, ale nakonec dám 3 hvězdy díky Sharon Stone, která je úžasná. Policejní akademie 4 dokáže v celku dobře tak nějak zabavit. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 17 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V scéne, keď pani Feldmanová (Billie Bird) prerazí motorkou výklad, aby zachránila Tackleberryho (David Graf), je vidieť, že motorku riadi muž, ktorý z nej potom spadne. Hneď na to je už záber opäť na pani Feldmanovú. (DJ Rocco iNc)
  • Skateboardista Tony Hawk prozradil, že toto byla jediná práce, ze které byl vyhozen. Hawk byl coby kaskadérský dublér Davida Spadea (Kyle) nahrazen kvůli svojí výšce. (HellFire)

Reklama

Reklama