Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Česko Třesavka (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých kanadských hororov o jednom ultramodernom dome kde sa ľudia nakazia parazitom, ktorý ich mení na sexuálne monštrá. Snímok čerpá veľa zo zombie žánru, hlavne z Romerovej Noci oživených mŕtvol, minimálne v niektorých bodoch. Viem si predstaviť aké peklo tým Cronenberg vyvolal vo vtedajšej prudérnejšej verejnosti. Ako v iných jeho snímkoch, napr. v Mláďatách alebo Videodrome, aj tu vynikla Cronenbergova nekompromisnosť, pričom sa tu s ničím nepára a dovolí si čo sa týka šokujúcejších scén pomerne veľa. Vynikajúci štart do hviezdnej kariéry tohto filmového velikána. 80/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být průkopnický v žánru Sc-Fi/Horor na téma paraziti, tak oukey, ale dnes už to na mě působilo dost lacině a vtipně. Umím si představit ale, že v té době to byla dechberoucí a nechutná podívaná. Ten červ vypadal spíš jako čerstvě vysraný hovno, které když se vám dostane do těla, dostanete šílenou chuť na sex ? Zajímavý. Každopádně, líbil se mi akorát ten úvod s tou mladou holčinou a doktorem, ale jinak je to celkem nudný Horor, o nějakém Gore se nedá mluvit, krev byla směšná, jako skoro ve všech Hororech z téhle doby a nahoty mohlo být více. Atmosféra dobrá, ale to jen díky stáří filmu. Moucha natočená o 10 let později už byla o několik levelů lepší podívaná. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

(možný SPOILER) skvelý horor, cronenbergova štúdia ľudskej podstaty, ktorá nie je ničím iným, ako sexuálnymi pudmi ovládaným zvieraťom, kultové scény (v ktorých sa hororová atmosféra, "lacné" hnusné falicko-výkalové červy a mierny ledva badateľný cynický humor zlievajú dokopy) navyše pre mňa mierne nadčasové (keď vezmem do úvahy veľký boom podobných samostatných vežiakov, mikrosvetov a multifunkčných budov v súčasnosti v Bratislave) - po Hitchcockovi sa Cronenbergovi podarilo urobiť ďalšiu kultovú scénu v kúpeľni :) a kopec ďalších . . . navyše: ja tento film radím k "zombie" filmom - pričom treba urobiť dovetok, že sa jedná o autorsky interpretované zombie (ku koncu filmu a najme záverečné finále v bazéne - to je ako z ukážkového zombie!) ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Šialený vedec vyvinie formu parazita, ktorý svojho hostiteľa nakazí nekončiacou sexuálnou agresiou. Toľko základná premisa filmu ako vytiahnutá z nejakého z-tkového sci-fi z 50-rokov - ujať sa toho taký Ed Wood, asi by to bol jeho najzábavnejší film. No my sme v rokoch 70-tych a toto je celovečerný debut neskôr skultovneného magora menom David Cronenberg, tak tu namiesto toho máme (ne)zdravo hnusný a zvrhlý horor s výbornou atmosférou, ktorý musel byť svojho času určite poriadnym shockerom a slabším žalúdkom ani dnes nemusí byť pri pozeraní všetko jedno. David vo svojich začiatkoch ešte nebol tak vyspelým a sústredeným rozprávačom, preto Shivers (a hlavne o dva roky mladší Rabid) pôsobí niekedy nekompaktne a chýba mu výrazná hlavná postava, ktorá by príbeh "ťahala", no hlavne za atmosféru, freudovsko-kafkovskú tematiku a politickú nekorektnosť si tých päť hviezd predsa len zaslúži. 9 / 10 ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Začátek geniálně-šíleného Davida Cronenberga nemohl být lepší ! Uvedení do děje je bleskové, takže divák musí už od začátku dávat dobrý pozor a pokud možno nespouštět oči z obrazovky. Dění filmu je celkově velice přímočaré, žádná velká snaha o budování atmosféry či o polemizování nad vzniklým problémem. Jen pro upřesnění - ten "problém" se zvětšuje každým okamžikem a pokud někdo nezasáhne včas, vymkne se kontrole nejen obyvatelům panelového věžáku Skyliner, ale možná zlikviduje celé město. Parazitičtí červy jsou geniální. jak už tu někdo charakterizoval - cosi mezi slimákem a hovnem (opravdu by mě zajimálo kam Cronenberg na ty své nápady chodí... a nebo radši ani ne :) a to jsem ještě nezmínil jakým způsobem se tato "infekce" přenáší z člověka na člověka. Nechutnější už to být nemůže. Ale je to krásně nechutné, nádherně originální a smyslně hrůzné. Pokud byl tento film skutečně reakcí na stále početnější zombie horrory, nutno dodat, že nešlo o žádnou prachsprostou vykrádačku se snahou napakovat se na cizí myšlence. Film je jen jakousi alternativou hrozby v podobě infekce šířicí se "metodou pyramidy". Ale vše je podáno nanejvýš originálně a důmyslně, takže srovnávat to s žánrem zombie filmů je trochu mimo. Konec je typicky Cronenbergovský z čehož jsem měl velkou radost :) Pro milovníky horrorů jednoznačně "must see" film. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Lynn Lowry byla do filmu obsazena kvůli jejím strašidelným očím a kvůli celkovému výrazu před kamerou. (PußyMagnet)
  • Pracovní název filmu byl Orgy of the Blood Parasites. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama