Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Už začátek, kdy na kočár v lese zaútočí smečka vlků a útok přežije jen šlechtic s právě narozenou dcerou (viz komentář HoneyBunny), dává tušit, že příběh bude patřičně temný. Zapomeňte na klasickou Sněhurku. Tahle se jmenuje Lily a je to neuvěřitelně rozmazlený a žárlivý malý fracek. Jediná omluva jejího chování je ta, že její nová macecha je rovněž pěkně žárlivá a po potratu vlastního dítěte ji regulérně prdne v palici a začne praktikovat tu nejčernější magii, aby se zbavila všech v okolí. Zapomeňte taky na roztomilé trpaslíky. Tady je jenom jeden a moc roztomilý není a zbývajících šest, to jsou pěkně ostří hoši, z nichž někteří by se vůbec neštítili chudáka Lily ojet ještě před tím než ji vrátí tatínkovi, samozřejmě za tučné výkupné. Jen je škoda, že film nenatočil Juraj Herz. Dopadlo by to totiž ještě mnohem temněji. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Nevidím na tomhle zpracování nic moc hororového. Na to byl ten strašidelný les přece jen málo strašidelný a oškliví "trpaslíci" zase málo oškliví, ale nadruhou stranu některé pohádky bratří Grimmů byly opravdu drsné, tak proč se jim trochu nepřiblížit? Pokud nejste nadobro zdeformovaní Disneyho verzí, není to zas až taková hrůza. ()

Reklama

Knor 

všechny recenze uživatele

Takových možností a brutálně nevyužito. Celej film s přehledem táhne Sigourney Ripleyová, na ní to celý stojí, škoda že tvůrci nebyli odvážnější, mohl to bejt nářez. Nejlepší momenty filmu jsou asi úplně první a poslední scény, pár zajímavejch momentů by se sice našlo, ale je to jen takový šolíchání. A i přes dokonalou Sigourney, která si roli očividně užívala, to byla víceméně nuda. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejstrašidelnější scénou byl bezesporu úvodní porod, jinak se o horor rozhodně nejedná. Sigourney se role zlé královny zhostila dobře, na démonickou Charlize Theron v novější verzi ale nemá. Ostatní herci neměli čím zaujmout, snad jenom pan Táborský ;). Solidní pokus o inovaci jedné z nejznámějších pohádek. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Za měsíc se mi sice narodí neteř Liliana, ale tuhle pohádku o jmenovkyni jí určitě pouštět nebudu:-D Božská verze, pokus najít realističtější verzi příběhu. Miluju, když se hledaj realističtější verze. Svět neni černobílej, Sněhurka miluje trpaslíka, kterej má tak 180 centimetrů a je zatraceně pěknej a tak podobně:-D...Jo, nejlepší vezre Sněhurky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)

Reklama

Reklama