Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejstrašidelnější scénou byl bezesporu úvodní porod, jinak se o horor rozhodně nejedná. Sigourney se role zlé královny zhostila dobře, na démonickou Charlize Theron v novější verzi ale nemá. Ostatní herci neměli čím zaujmout, snad jenom pan Táborský ;). Solidní pokus o inovaci jedné z nejznámějších pohádek. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad se podívat na klasickou pohádku jinýma očima (i když každá pohádka je svým způsobem horor, v každé chce někdo někoho sníst nebo zabít). Úvodní scéna slibovala zajímavou podívanou, která se však pomalu vytrácela kolísavým tempem a nevyrovnaným udržováním atmosféry. Levný look, nedostatečná odvaha ještě trochu přitvrdit a především nuda, i když výkon Sigourney Weaver v roli psychopatické královny stojí za to. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

"Hrůza" to tedy opravdu byla, ale jen co se týče divácké trpelivosti. Přiznávám se, že jsem to dokoukal se skřípěním zubů (a chvílemi jsem u toho dokonce i pospával), přitom začátek vypadal tak slibně! Bohužel moje představa o Sněhurce je oproti téhle slátanině diametrálně odlišná, navíc samotná ústřední postava byla natolik nesympatická až otravná, že jsem vlastně držel palce spíš její maceše (ostatně právě výkon Sigourney Weaver byl to jediné, co zde stálo za pozornost)... ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl jako kluk, bál jsem se, že najdu v kalhotách překvapení, až film skončí (nestalo se), ale s odstupem času na ten film pořád vzpomínám, a i když nevím, jak originální je nápad převést pohádku do hororu (tradiční pohádky, nejen evropské, jsou vždycky tak trochu horor), ale mě to přijde fascinující. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama