Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

foundation 

všechny recenze uživatele

Strasne zbabrany neuveritelny potencial ktory tu bol. Bolo by skvele vidiet klasicke rozpravky pretavene do poriadneho horroru. Snehulienka,Popoluska ci Cervena Ciapocka to su vsetky namety z ktorych by dobry reziser a hlavne dobry scenarista mohli urobit vynikajuce,originalne a netradicne horrory. Prvy pokus nevysiel ale to neznamena ze by sa toho nemohol chytit v buducnosti niekto lepsi. Snehulienka v podani Michaela Cohna je takto len dalsim tuctovym podpriemernym filmom. Atmosfera filmu a horrorove sceny az na par vynimiek velmi zla a na to priamociaro nadvazuje aj prepisknuta stopaz ktora bere filmu dalsie percenta. Herci obsadeni celkom slusne. Weaver je jeden z mala kladov, s prehladom ako vzdy. Aj Snehulienka resp Lily bola vyborne obsadena ale co z toho ked to hrala uplne bezducho. Na prekvapenie mi vobec nesedel Sam Neil v roli krala. A tak na zaver myslim ze film sa neda odporucit ani skalnym horrorovym fanusikom pretoze ked tak nad tym rozmyslam tak to vlastne horror ani nie je. Nie je to vlastne nic ine ako jeden velmi nepodareny film s par svetllymi momentami ktore ale celok v ziadom pripade nemozu vytiahnut vyssie ako na 2 ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

Reklama

L.Hellhor 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že i lepší 3. Mám rád, když klasická pohádka jde pojmout i z té druhé (a podstatně temnější) stránky. Je pravda, že tento příběh může nabízet mnohem více, než jen skupinu banditů a zvrhlou čarodějnici Sigourney Weaver. Každopádně si myslím, že armosféru to má dobrou. Na horor možná nedostačující, ale na temnou pohádku více než přívětivou. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Takových možností a brutálně nevyužito. Celej film s přehledem táhne Sigourney Ripleyová, na ní to celý stojí, škoda že tvůrci nebyli odvážnější, mohl to bejt nářez. Nejlepší momenty filmu jsou asi úplně první a poslední scény, pár zajímavejch momentů by se sice našlo, ale je to jen takový šolíchání. A i přes dokonalou Sigourney, která si roli očividně užívala, to byla víceméně nuda. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Potenciál by byl, ale extrémně nevyužitý. Film, který má takové herce jako jsou Sigourney Weaver, Sama Neilla nebo Miroslava Táborského (ano, zdatně sekundoval), by neměl vypadat tak, já nevím, televizně. Ale moc se mi líbil ten nápad s ne/trpaslíky a s poněkud jinou romantickou linií, kterou se evidentně inspirovali tvůrci Sněhurky a lovce. Kdyby se dal tenhle příběh dohromady s triky a atmosférou Sněhurky a lovce, byla bych asi spokojenější. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)

Reklama

Reklama