Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Terva 

všechny recenze uživatele

Docela brutální začátek. CITÁT - Musíš zachránit dítě........... Ten zpěv se mi k Sigurney Weaver vůbec nehodil, ale co se dá dělat. Přijela, milá, krásná a provdala se. A pak to začalo. Láska (k čemukoliv) je mocná čarodějka. CITÁT - Prolil jsi špatnou a jedovatou krev nepřítele.......... Sedm trpaslíků je pojato hodně přerostle, což je velice zajímavé, zrcadlo je velmi ponuré, příběh je dost krvavý, hudba je hodně podmanivá a skvělá je i triková podstata filmu. Má to nějaké ty malé nedostatky, ale jinak pohoda. Z pohádky o Sněhurce je tu ukázána ta tvrdá a krutá podstata. CITÁT - Začalo sněžit........ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno: Sněhurka se narodila císařákem, který provedl sám její otec. Maminka nepřežila (tady nespoileruju, protože všechno vidíme už při úvodních titlcích). A sedm trpaslíků nemělo tak dobré srdce, jak se nám jistá americká animovaná pohádka snaží námluvit. A jak že to skončí? Bude happy end? Nechte se překvapit a určitě se na tenhle film podívejte. Sice jsou to slabé čtyři hvězdičky, ale určitě je to zajímavé pokoukáníčko. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zhruba polovinu filmu se jakž takž scénář drží původní pohádky bří Grimmů. Pak režiser zkouší inovovat. Jenomže je to celé takové nijaké. Jako by se Michael Cohn zalekl. Nenatočil ani pohádku, ani horor a ani dostatečně upravenou verzi. Vizualně zajímavý snímek s dobrou kamerou, který je utopený v záplavě obyčejných záběrů. Snad nejzajímavějším momentem byla kreace Sigourney Weaverové za stařenu s jablkem (viz plakát nahoře nalevo). Jinak nuda a nijakost. Po technické stránce si film zaslouží lepší hodnocení. Bohužel za promarněnou příležitost dávam 30%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Originálně temně pojatý příběh o Sněhurce a sedmi "trpaslících" (lolz) s pár slušnými really-not-for-children scénami, skvostnou Sigourney a otravným rozmazleným frackem-Sněhurkou. Škoda jen, že režisér se svou originalitou zůstal ještě poměrně daleko za úžasnými možnostmi, které se mu s tímto námětem nabízely (např. konec mohl být přeci úplně jiný, Sněhuru mohli víc potýrat, apod.) - no tak snad někdy příště někdo jiný... Ale i tak docela milé. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Ať je to, jak je to, na tuhle rozkošně béčkovou verzi Sněhury se tu a tam ráda podívám. Obzvlášť takhle kolem Vánoc. Nikdo mi nevymluví, že se to kdysi v 15. století, kdesi v temném lese nemohlo nějak takhle odehrát: loupežníci - trpajzlíci, poblouznění zemanové, dominy/macechy se zálibou v černé magii, rebelové s PTSD, bledé dívčiny pobíhající po luzích a hájích - a pochybné dobré konce. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)

Reklama

Reklama