Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Sněhurka je spratek. Jako malá i -náctiletá. Macecha vlastně nic neprovedla, přijde o dítě a zcvokne se. Veškeré její další skutky jsou svým způsobem logické a vzhledem k jejím možnostem očekávatelné. Sněhurka nalezne skupinku pofidérních individuí, zredukuje je svou přítomností na hlouček snesitelných, zbaví se macechy a žije šťastně až do smrti. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože tato hororová pohádka byla v mé sbírce již hodně dlouho, dnes to byla moje premiéra. Když už nadešel ten čas Vánoc a v televizi pořád běží dokola ty samé pohádky, došla konečně řada i na Sněhurku. Snad každý zná tento příběh, který se za řadu let dočkal obrovského množství nejrůznějších filmových i animovaných zpracování. Samozřejmě jsem přivítal tvůrčí myšlenku, ho pojmout netradičním způsobem, ovšem nevím, zda to byl nakonec ten nejlepší nápad. Přece jenom těch odchylek od standartu bylo tolik, že jsem v určitých chvílích jen nevěřícně kroutil hlavou. Potemnělá hororová atmosféra dostala zelenou, dokonce se tu dá narazit na několik opravdu povedených scén při kterých i trošku zamrazí, ale je tu i množství prvků, při nichž mi doslova vřela krev v žilách. Především to, že z pohádkových trpaslíků tu udělali bandu pobudů, ze kterých dobrosrdečnost sršela na sto honů (to myslím samozřejmě ironicky). Alespoň to jablko tu nechali. Takže v mých očích určitě částečné zklamání. Přesto si nemyslím, že by šlo vyloženě o špatný film. Když už nic jiného, tak herecké výkony to drželi nad vodou. Tím myslím především Sigourney Weaver. Její proměna z milé pěkné dámy v pomstychtivou čarodějnici, byla provedena docela dobře. Nebýt této herečky, tak bych šel asi s hodnocením dolů.50% ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele

Potenciál by byl, ale extrémně nevyužitý. Film, který má takové herce jako jsou Sigourney Weaver, Sama Neilla nebo Miroslava Táborského (ano, zdatně sekundoval), by neměl vypadat tak, já nevím, televizně. Ale moc se mi líbil ten nápad s ne/trpaslíky a s poněkud jinou romantickou linií, kterou se evidentně inspirovali tvůrci Sněhurky a lovce. Kdyby se dal tenhle příběh dohromady s triky a atmosférou Sněhurky a lovce, byla bych asi spokojenější. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

To byl vážně hrůzný příběh...Stará Replay-ová jako zlá macecha by se měla vrátit k vraždění šmejdů z vesmíru a nevinné dívky, co vypadají lépe, nechat být. Slovo horor zde je bráno ne jako, že se budete bát, ale že tento film je fakt děsná blbina, kterou by nezachránilo ani kdyby trpaslíčci vzali motyčky a zlé maceše je narvali do...chřtánu...Než na to koukat znova, tak radši kousnu do toho jablka a čekám až mě pomocká princezna. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Filmovanie bolo realizované aj na zámku Kost v Českej republike, ktorý je vzdialený asi 18 km od mesta Jičí. (dyfur)

Reklama

Reklama