Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

SharpChick 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě myšlenka zpracování klasické pohádky jako "příběhu hrůzy", osobně si myslím, že se na to Sněhurka hodí více než obstojně. Ovšem díky příliš vysokému očekávání jsem byla zklamána. Dle mého názoru je dovětek názvu zcela zavádějící a zkreslený, protože jsem žádnou "hrůznost" ve smyslu, v jakém si ji vykládám já, nepostřehla. Zůstal průměrný film pohrávající si s motivem macechy - čarodějnice, zrcadla, otraveného jablka, ovšem bez trpaslíků (pouze s bandou jakýchsi znetvořených individuí, z nichž pouze jedno mělo pod 120 cm) - tenhle fakt je podle mě neodpustitelný... K obsazení - Sigourney byla kouzelná, zvlášť proto že předtím dávali Vetřelce :D ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno: Sněhurka se narodila císařákem, který provedl sám její otec. Maminka nepřežila (tady nespoileruju, protože všechno vidíme už při úvodních titlcích). A sedm trpaslíků nemělo tak dobré srdce, jak se nám jistá americká animovaná pohádka snaží námluvit. A jak že to skončí? Bude happy end? Nechte se překvapit a určitě se na tenhle film podívejte. Sice jsou to slabé čtyři hvězdičky, ale určitě je to zajímavé pokoukáníčko. ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Sněhurka je spratek. Jako malá i -náctiletá. Macecha vlastně nic neprovedla, přijde o dítě a zcvokne se. Veškeré její další skutky jsou svým způsobem logické a vzhledem k jejím možnostem očekávatelné. Sněhurka nalezne skupinku pofidérních individuí, zredukuje je svou přítomností na hlouček snesitelných, zbaví se macechy a žije šťastně až do smrti. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dospelá, hororová verzia Snehulienky dopadla celkom dobre, hoci stále by to chcelo poriadnejšie spracovanie, ktoré by nepôsobilo televízne. Príbeh i atmosféra sú dostatočne temné a spolu so štýlovým vizuálom a vydarenými kamerovými zábermi filmík dvíhajú o stupeň vyššie. Výborné je aj herecké obsadenie; Sam Neill v úlohe kráľa, Sigourney Weaver ako zákerná macocha a Monica Keena ako Snehulienka Lilly pôsobí vystrašene, zvedavo i sexy zároveň. Čo je však zbytočné sú viaceré hluché miesta a vkrádajúca sa nuda, ale v závere sa to našťastie sympaticky rozbehne. Mne sa to páčilo, tentokrát to naozaj nie je verzia pre deti. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Herečka Sigourney Weaver, která si ve filmu zahrála roli zlé macechy, prohlásila, že by ho své dceři nepustila. Prý by se jí až do konce života bála. (fiLLthe3DD)
  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Keď sa macocha (Sigourney Weaver) teší zo smrti Liliany (Joanna Roth), bradu a krk si zašpiní krvou. V nasledujúcom zábere sa stará o zraneného muža ale tvár má čistú a iné šaty. V ďalšom zábere už má bradu a krk opäť od krvi a pôvodné šaty. (ti88na)

Reklama

Reklama