Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (300)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných sitcomů, které jsou většinou výhradně pro pobavení, Kancl míchá veselé se smutným tak obratně, že i "scénárista život" musí závidět. Jediný problém spočívá v tom, že si Garetha, Davida, Keitha, Tima, Dawn s manželem, tu těhotnou, no prostě že si všechny tyhle blázny strašně moc oblíbíte, a když se pak podíváte na poslední díl (prokousat se k němu nezabere tolik času, opět narozdíl od jiných sitcomů) bude vám smutno. ,,Život nemá happy endy. Má jenom krátké šťastné okamžiky." ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nejvymakanější věc, jakou jsem viděl. Musíte ale přistoupit na Gervaisovu hru. Když to neuděláte, je to jako hrát Člověče nezlob se na obyčejný šachovnici...taky nikde nenajdete domeček. Co se mě týče, jakmile jsem skočil Gervaisovi na špek (žádnej dvojsmysl, osobně se neznáme), vystřelily mi kšandy tak vysoko, že jeden pán, co to viděl, to komentoval slovy: "Do zimy spadnou... jo jo" ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská záležitost, která není pro každého. Humor totiž není prvoplánovitý. Kancelářská subkultura má svá specifika, u níž neznalec tohoto specifického prostředí těžko ocení narážky na ni. Gervais je skvělý i když jeho herectví je omezováno prostorem mezi jeho ,,boxem´´ kopírkou a stoly podřízených duší to množství tváří vykukujících z košile s kravatou je až neskutečné... Dílů je třeba vidět více už jen kvůli seznámení s jednotlivými pracovníky office a jejich hlavními povahovými rysy. Po pár dílech už máte dojem, že sledujete kolegy z práce... :-) ! * * * * ()

Stanislav_H 

všechny recenze uživatele

"...V té hospodě se tomu aspoň směješ, když to vidíš v bedně. To já se takhle sám rozesměju někdy i ve vlaku nebo na nástupišti, když si vybavuju ty Davidovy grimasy a výmluvy apod. (třeba - "Ty blbče s bradkou."). Vypadám potom jak debil. Většinou začnu kašlat nebo vytáhnu kapesník a jako že smrkám. Tak moc mě pronásleduje...." (doc. Jiří B) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jistá dávka invence do sitcomového žánru (pseudodokument), originální hlavní postava a zbytek už je typický britský, suchý humor, který má svá silnější i slabší místa. Kancl není žádná bomba na seriálovém poli, nemá vybroušené gagy, ani geniální dialogy, ale zaujme svým převrácením všední, na první pohled "nudné" atmosféry, hledá v nich absurditu, WTF momenty a zábavné "trapnosti". Drtivou většinu práce odedře sám šéf - je arogantní, samolibý, nedůtklivý, ale vlastně zvrhle sympatický. Tam kde si myslí, že vtipný je, tak není a naopak, je to vynikající šašek a právě je možná trochu škoda, že ostatní postavy, tedy ještě vyjma Garetha, zůstávají daleko v jeho stínu... 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • Tanec, který předvedl Gervais v páté epizodě druhé řady s názvem "Charita" byl BBC zařazen mezi 10 nejvtipnějších momentů na televizní obrazovce. (don corleone)
  • Rodiče Donny se jmenují Ron a Elaine, jako rodiče spoluautora seriálu Stephena Merchanta. (don corleone)
  • Při natáčení pilotního dílu se všichni herci až moc snažili, vytvářeli nepřirozenou atmosféru, která se blížila spíše Wall Streetu, než běžné kanceláři. Pochodovali před kamerou s kávou, snaživě kopírovali, okatě telefonovali, zkrátka přehrávali. Nechápali, že se mají vlastně nudit a chovat přirozeně a že u toho budou natáčeni. Když pak viděli první záběry, byli přesvědčeni o tom, že to nikoho nebude bavit sledovat. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama