Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (299)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem fakticky nečekal, Americká verze mě zoufale nebavila takže jsem čekal co vyleze z tohohle no a já se královsky bavil, s Gervaisem jsem se předtím nesetkal a Freeman je můj oblíbenec takže jsem čekal co bude a ona z toho vyleze takováhle pecka. Prostě paráda humor mi dokonale sednul a bavil jsem se neustále od začátku do konce. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais je vskutku neskutečně trapný, nafoukaný, arogantní, chladnokrevný, politováníhodný a cynicko-pokrytecký floutek, který každou minutu, kterou jste s ním, mění vaše sympatie a antipatie k jeho osobě. V jednu chvíli byste mu nejradši za jeho názory dali přes huby, abyste ho vzápětí sebrali polámaného ze země a začali ho oprašovat a litovat, že jste mu nechtěli ublížit. Jindy byste se mu zase vybrečeli na rameni a poklábosili s ním, jenže on by vám řekl něco ve smyslu „jo, to bejvá, nikdo nemůže být tak silný jako já“ a už by měl zase pěst v tom svým ksichtě. Jeho neskutečně trapné fóry snesou ty nejkrutější měřítka trapnosti a mnohdy se zkrátka u obrazovky červenáte jako rak místo něho. On jen v pohodě nasadí svůj úsměv a na moment otiskne svou tvář ve věčnosti, kdy čeká, až se mu někdo zasměje. Leč uznání kolegů nikdy nepřichází. To ale přeci nevadí, on ví, že se všichni v duchu smějí. Kardinální to blb a geniální postava zároveň! Vzhledem k síle a poutavosti jeho postavy by se dalo předpokládat, že veškerou pozornost strhne na sebe a na ostatní spolupracovníky zbude leda tak show „jak co nejvěrohodněji zahrát křoví“. Opak je však pravdou. Ostatní postavy jsou obdařeny vlastní osobností, historií a názory a nejedna vedlejší postava by si zasloužila svůj vlastní komický kanclík. Společně s velkým BLB-bossem však vytváří dynamický koktejl zábavy, která je neskutečně originální a nejeden skutečný kancl plný lidí jakéhokoliv víry, vyznání, rasy a politických názorů by se u něj potrhal smíchy. Kdyby však ve skutečnosti existoval podobný „kancl“ a měl ve svém vedení takové podobné šovinisticko-sexistické prase jako je David Brent, pravděpodobně by do onoho místa udeřil blesk, napálila to do něj Al-Kajda, seběhla by se tam parta afroameričanů s kleštěma a letlampou nebo by do onoho místa byla povolána inkvizice, aby zprovodila ze světa ono cosi, co není lidského, co je zkrátka Ricky Gervais alias David Brent. Jeho zaměstnanci by totiž zaplatili a udělali cokoliv, aby ho viděli svíjet se na pekelném rožni. Pro nezaměstnaného nezaujatého pozorovatele, je to však nehorázná prča… ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od americké verze více soustředěné na hlavní postavu a pro mě osobně méně zajímavé. Měl jsem problém si vůbec (vyjma Tima, Garetha a Dawn) pamatovat vedlejší postavy a celkově to na mě působilo spíš jako taková testovací verze konceptu, kterou k dokonalosti dotáhla až převzatá kopie. Dvoudílné finále to nicméně v mých očích trochu vytáhlo, protože tam konečně zafungovaly i nějaké emoce. Také je třeba ocenit, že se tu tak netlačí na komediální pilu a proto je britský Kancl o něco uvěřitelnější ve vykreslení korporátního pracovního prostředí. První dvě série za 60%, třetí za 80%. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Gervaisův a Merchantův The Office je diamant. Tak perfektní a zářivý, že spousta diváků na něm nic skvělého neshledává. Těžko jim to zazlívat či se na ně hněvat, neb koncept tohoto seriálu i jeho humor je poměrně nepřístupný; není to nic vděčného na bázi TBBT či HIMYM. A to ho v mých očích ještě povyšuje. Není plochý, líbivý, podbízivý, s "cool" hláškami, které si lidé budou lepit na trička (ano, všichni víme, o čem hovořím)... Ricky má můj nehynoucí obdiv za to, jakou monstrózní, nesympatickou postavu stvořil a k tomu si ji i brilantně střihnul. Za zmínku a pochvalu jistě stojí i perfektní Mackenzie Crook a Martin Freeman (bože, ty jeho zoufalé pohledy do kamery!) za Garetha a Tima a vůbec geniální scénář. A ty litry trapnosti prýštící z každé vteřiny! Po další projekci na něj nedá dopustit a dostává se suverénně na mé seriálové čelo... 100% (1.-2. série - 100%, speciály - 100%) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

David Brent: Well, there's good news and bad news. The bad news is that Neil will be taking over both branches, and some of you will lose your jobs. Those of you who are kept on will have to relocate to Swindon, if you wanna stay. I know, gutting. On a more positive note, the good news is, I've been promoted, so... every cloud. You're still thinking about the bad news aren't you? Naprosto úžasný a originální seriál, brilantně tematizující trapnost v každodenním životě - hlavní postava David Brent je hloupý, samolibý, ale hlavně neskutečně trapný - a neuvědomuje si to. Zároveň jsou veškeré jeho promluvy, fórky, rádobymoudrosti tak neskutečně pitomé (ovšem zcela vážně řečené), že se nemůžete nesmát. Ricky Gervais se nebojí hnát svou postavu do extrémů, ale jeho Davida Brenta je vám spíš líto, než abyste ho nenáviděli (což je věc, která se americkému "překladu" naprosto nepovedla). Kancl opravdu vypadá, jako by to byla reality show z obyčejné firmy, která má jednoho velmi výstředního šéfa (s velmi výstředním zástupcem, abych nezapomněl). Během těch pouhých čtrnácti dílů jsem si tuhle kancelář naprosto zamiloval a těšil se na další návrat do ní. Tvůrcům se navíc podařila jedna věc, která snad s výjimkou Hotýlku nemá v televizi obdoby - skončili v nejlepším. A za to je mám ještě radši. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • Seriál se natáčel v Teddington Studios, ale v jejich kancelářských prostorách. (don corleone)
  • Mezi velké fanoušky seriálu patří například Matthew Perry z Přátel, režisér Richard Curtis nebo Christopher Guest. Všichni se ochotně zúčastnili natáčení filmu o seriálu v roce 2009 pro BBC. (don corleone)
  • Ricky Gervais nechtěl v seriálu žádné vtipy, aby nenarušovaly nesnesitelnou trapnost nebo jakkoli připomínaly sitcomy. (Garch)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama