Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (299)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oproti americkému remaku je tato britská verze poněkud umírněnější a má k dobru Martina Freemana a civilnějšího Ricky Gervaise. Ovšem zbylé osazenstvo kanclu je lepší v zámořské verzi. Humor je překvapivě na obdobné vlně v obou verzích; pouze ta americká v pozdějších fázích sází více na gagy. Což je zřejmě dáno i větším počtem epizod. Obě verze jsou však zdařilé. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nejvymakanější věc, jakou jsem viděl. Musíte ale přistoupit na Gervaisovu hru. Když to neuděláte, je to jako hrát Člověče nezlob se na obyčejný šachovnici...taky nikde nenajdete domeček. Co se mě týče, jakmile jsem skočil Gervaisovi na špek (žádnej dvojsmysl, osobně se neznáme), vystřelily mi kšandy tak vysoko, že jeden pán, co to viděl, to komentoval slovy: "Do zimy spadnou... jo jo" ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Rudovous je pozitivista a tak dava tri hvezdy protoze se bavil... . Ale zaroven musim poznamenat, ze toto trapno zakousim v takove mire, ze me tyto dokumenty znazornujici muj kazdodeni zivot prestavaji pomalu bavit. Ne, samozrejme, ze herecky je serial absolutne dokonali. Bohuzel ctrnact pulhodinek nikam se nehybajiciho se trapna, lze jen "mozna" v ramci absurdniho dramatu a komedie nejak "zvladnout" ... . Vzpominam si na Homolkovic trilogii, ktera podobna zhuverila temata dokazala dejove vest od bodu A. do bodu B. . V Kanclu mam pocit skvele zahraneho statickeho pekla ktere se navzdy zastavilo. Nerad to rikam, ale sedne mi vic americka verze. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od dob, kdy spatřil světlo světa Červený trpaslík, je to nejúspěšnější vývozní artikl britské televizní tvorby. Jde o vybočení z klasické sitkomové tvorby, svého druhu vlastně experiment, který popřel klasickou nadsazenou situační komiku ve prospěch realistického hereckého projevu a přišel s humorem, který sází spíše na absurditu drobných běžných pracovních střetů a povahových odstínů zaměstnanců jedné malé firmy. S podobnými týpky se patrně každý z nás v té či oné míře v životě setkal a za hrdiny seriálu si může dosadit vlastní konkrétní jména a tváře. Je těžké popsat, v čem vlastně spočívá tak obrovský úspěch a ohlas, ale seriál díky své originalitě bodoval prakticky na všech světadílech a v nejrůznějších kulturách. Sebestředný arogantní šéf, snaživý kariéristický poskok, přihlouplá kancelářská pipka, nesmělý tahoun a řada dalších týpků dokáže ve sledu zdánlivě banálních příhod diváka, pokud přistoupí na pravidla daná tvůrci seriálu, hodně pobavit. Celkový dojem: 90 %. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Ako prvý som si dal originál, ale chystám sa aj na remake, takže som zvedavý, ako to zvládli. Britský office je fajn, rozhodne to nie komediálny seriál, pri ktorom by sa trhala bránica, skôr taká zmeska absurdít. Postava Davida Brenta je ale strašne odporná. Neskutočne sebecký, samoľúby človek, ktorý sa nedokáže brať s nadhľadom. Možno keby neustále nevysvetľoval svoje vtipy a dokázal si robiť srandu aj sám zo seba, tak by ho ľudia mali radi. Hoci na konci druhej série sa zdá, že by sa mohol zmeniť, vo vianočných špeciáloch je stále rovnaký, možno až na konci, keď nájde tú pravú. Mňa najviac oslovila postava Martina Freemana, jednak preto lebo je to sympaťák a aj preto, lebo práve s ním by som sa asi najviac kamošil. A jeho vzťahu s Dawn som vždy držal palce, jednoducho sa k sebe naprosto hodili a obaja to vedeli, čo vyvrcholilo jednak vo finále druhej série a hlavne v dojemnom konci špeciálov. Takže hoci sa u mňa seriál nezaradí po boku IT crowd alebo Otca Teda, bolo s ním celkom fajn. A ozaj, Keith rulez. :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • Na začiatku 6. epizódy 1. série zaznie v úvodnej výmene názorov rozdiel medzi "midget" a "dwarf" - rozdielne poruchy, ktoré spôsobujú trpasličí vzhľad. Neskôr, pri rozhovore Davida (Ricky Gervais) s Timom (Martin Freeman) a jeho novou asistentkou, táto povie: "Life's too short". Life's Too Short (od r. 2011) je seriál podobného formátu, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil herec trpasličieho vzrastu Warwick Davis. (petiar)
  • V každém díle je záběr na kopírku, jak pracuje. Záběr je vždy ze stejného úhlu. (don corleone)
  • Rozhovor na hotelu ve vánočním speciálu se natáčel v motelu, kde bydlel Ricky Gervais během natáčení. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama