Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (299)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Moc, MOC me mrzi, ze jsem zacal sledovat tento vyborny serial az dnes (12.6.2007) u ctvrteho dilu. Miluju britsky humor a tomuto dilku hned po teto epizode davam plnych 5 hvezdicek. Nevim, cim to je, ale skutecne od srdce se dokazu zasmat pouze u serialu (ci filmu) z britske produkce a tento serial neni vyjimkou. Vyborne gagy, skvely Ricky Gervais a originalne pojaty "dokumentarni" styl radi Kancl mezi serialy, kde si jiz dalsi dil ujit nenecham a urcite si sezenu i ty prvni tri, ktere jsem propasl - "Jaky je vas nejvetsi zivotni sen?" "Dve lesbicky, nejspise sestry. A ja se jen divam" "... aha a co je Vasim nejvetsim snem" "No ja osobne bych si nejradeji doposlechl ten jeho sen" :-D ()

rawen 

všechny recenze uživatele

OK měl jsem se učit na zkoušku, místo toho jsem dal 10 dílů v kuse a musím vyjádřit obdiv R.Gervaisovi, který si napsal něco tak neobvyklého a obsadil se přitom do role neuvěřitelně trapného, ubohého, egoistického, podivného, nesnesitelného bosse - vůbec celý casting je skvělý a vy jen postupem času zíráte jak moc se celý seriál mění z bláznivé roviny do vážnější a pak přímo do smutné. Celé je to navíc pojato jako dokument - a všechno se to povedlo, vypadá to reálně, je to uvěřitelné a já jen lituju toho (hehe za tohle se možná budu brzo proklínat), že ještě studuju a nemám zkušenosti se zaměstnáním v týmu - protože si myslím že pak bych si The Office "užil" ještě víc. Celé je to "Totally mental" v nejlepším slova smyslu, zlatá BBC - dávám 9/10 PS: anglická The Office má ještě jednu přednost, je dlouhá přesně tak akorát - 14 dílů není ani málo ani moc, navíc závěrečné "Christmas Specials" dotáhnou celou věc do skvělého konce - zařazuji mezi mé oblíbené seriály ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Áno, je to originálny seriál, svojsky točený, schválne trápny humor, stojí na charakteroch,...o tomto je The Office, alebo teda Kancl pre väčšinu ľudí. Za seba však musím povedať, že u mňa by to fungovalo aj keby nejde o komédiu. Pri prvej sérii som síce sem tam vybuchol smiechom a v druhej sa tiež slušne bavil na scénach s Garethom (Mackenzie Crook), či Keithom (Ewen MacIntosh), no ten pravý dôvod, kvôli ktorému som sledoval v napätí Office až do konca, bol vzťah Tima (Martin Freeman) s Dawn (Lucy Davis). Sčasti preto, že Martin Freeman je tu (ako inak) úžasný a hrá postavu, s ktorou sa dokážem stopercentne stotožniť (čo sa mi až v takejto miere nestáva). Naozaj si myslím, že o 10 rokov budem žiť jeho život (i keď až taká výhra to nie je :) ). A sčasti je to aj kvôli tomu, že "vzťah" týchto dvoch postáv dokonale zodpovedá súčasnosti a tým pádom naberá na reálnosti a získava si moje sympatie ako bonus.V skratke- neviem si vybaviť inú dvojicu, ktorej by som naposledy takto silno fandil (ani len House - Cuddy). Aby som ale len nechválil, priznám sa, že ma sklamal Ricky Gervais. Teda všetka úcta, že prišiel s takýmto nápadom a postavami, dokonca aj tá jeho bola zo začiatku geniálna, postupom času sa však jeho šéf tak opakoval, až mi bol vo finále úprimne ukradnutý. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V kanclu jsem nikdy nepracoval a ani nikdy pracovat nehodlám, na lidi z kanclů se dívám jako na trochu jiný živočišný druh (stejně jako oni na mne) a jejich svět je mi úplně cizí... Ale tenhle seriál je lahůdka a mám ho moc rád, hlavně kvůli jeho dvěma hlavním postavám, které geniálně hrají Gervais a Freeman. A samozřejmě taky kvůli jeho britskému... kvůli VŠEMU jeho britskému, kvůli jeho ryzí BRITSKOSTI. (Zkoušel jsem kdysi dát asi dva díly jeho americké atrapy, ale nešlo to, nemohl jsem, vydržel jsem asi pět minut a vyhodil to.) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem nenarazil na dílko, u kterého bych musel tolikrát odvracet zrak, žádný japanshock či taliánské gore, ale na první pohled neškodný sitcom z anglického kanclu. Jeden z nejvtipnějších seriálů, co jsem viděl (vůbec se nepodivuju, že opět britský) s takovou mírou trapnosti, že by se dala krájet. Špílce a situace až fyzicky bolí a byť jsou samozřejmě poněkud nadsazené, nemají alespoň v principech daleko od reality. Každý "zaměstnanec" musí ty situace ze světa, kde není kladných hrdinů, poznávat. David Brent rules!! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • Pilotní epizoda seriálu stála 90.000 liber a měla kriticky nízkou sledovanost. Seriál neměl vůbec žádnou reklamu ani ohlášení a diváci si mysleli, že skutečně sledují nějaký dokument existující firmy. (don corleone)
  • Tanec, který předvedl Gervais v páté epizodě druhé řady s názvem "Charita" byl BBC zařazen mezi 10 nejvtipnějších momentů na televizní obrazovce. (don corleone)
  • Seriál se natáčel v Teddington Studios, ale v jejich kancelářských prostorách. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama