Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (300)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem fakticky nečekal, Americká verze mě zoufale nebavila takže jsem čekal co vyleze z tohohle no a já se královsky bavil, s Gervaisem jsem se předtím nesetkal a Freeman je můj oblíbenec takže jsem čekal co bude a ona z toho vyleze takováhle pecka. Prostě paráda humor mi dokonale sednul a bavil jsem se neustále od začátku do konce. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstaviteľka Dawn mi prišla dosť nesympatická (duplom v porovnaní s tým, aké zlatíčko je Jenna Fischer), čo je problém, pretože mi to kazilo chémiu medzi ňou a Freemanom (ktorý mi, na druhú stranu, prijde sympatickejší ako John Krasinski). A tiež mi vadilo, že tá love story nie je na tak vážnej úrovni, ako tomu bolo v americkom Office. S výnimkou postavy Davida Brenta prakticky žiadna z tém nie je dostatočne prepracovaná (kvôli stopáži), ale zrovna u toho, z čoho sa v remaku vyklul jeden z najkrajších milostných príbehov televízie, ma to obzvlášť mrzelo. Záver výborný. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +humor -nutno říct, že asi pomalé tempo vyprávění/// Když jsem k tomuto seriálu přistupoval, měl jsem za to, že to bude něco jako Ajťáci, tedy sitcom. A ono je to spíše "reality" pohled do kanceláří jedné firmy. S tím související pohled do "zákulisý" této firmy a ještě více pohled na její zaměstnance a dění v pracovní době. U prvních částí mě hodně zarazilo pomalé tempo vyprávění, tiché ozvučení, dokumentární kamera a zvláštní vystupování herců s občasným pohledem do kamer. A díky tomu jsem si nebyl úplně jistej jestli je to "jen" seriál a nebo je to skutečnost. Bylo to prostě natočeno opravdu věrně a vzhledem k tomu, že jsem si o seriálu nic nezjistil, tak jsem byl tímto stylem překvapen. Ovšem postupně jsem si na styl vyprávění zvykl a začal se u seriálu čímdál tím víc bavit. Najednou z toho byly slušné 3* a jí si to celkem uživál. K seriálu si prostě musít najíc směr. Pokud to dokážete, budete se asi neuvěřitelně bavit nad trapnýma a ještě trapnějšíma situace, které byste nikdy nechtěli zažít. Přitom je to tak normální, že určitě nejeden z vás už něco podobného zažil. Nehledě na to, že s některejma postavama se tak trošku ztotožňuji, což možná není věc, kterou by se měl člověk chlubit, ale určitě nejsem sám, kdo to tak cítí. No a samotný závěr v poslední části mě pohádkově dostal do kolen, přidávám 4* a říkám, že tohle se musí vidět znovu, aby člověk pochytil to co mu ušlo při prvním zhlédnutí./// Celkem 70%/// ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais je vskutku neskutečně trapný, nafoukaný, arogantní, chladnokrevný, politováníhodný a cynicko-pokrytecký floutek, který každou minutu, kterou jste s ním, mění vaše sympatie a antipatie k jeho osobě. V jednu chvíli byste mu nejradši za jeho názory dali přes huby, abyste ho vzápětí sebrali polámaného ze země a začali ho oprašovat a litovat, že jste mu nechtěli ublížit. Jindy byste se mu zase vybrečeli na rameni a poklábosili s ním, jenže on by vám řekl něco ve smyslu „jo, to bejvá, nikdo nemůže být tak silný jako já“ a už by měl zase pěst v tom svým ksichtě. Jeho neskutečně trapné fóry snesou ty nejkrutější měřítka trapnosti a mnohdy se zkrátka u obrazovky červenáte jako rak místo něho. On jen v pohodě nasadí svůj úsměv a na moment otiskne svou tvář ve věčnosti, kdy čeká, až se mu někdo zasměje. Leč uznání kolegů nikdy nepřichází. To ale přeci nevadí, on ví, že se všichni v duchu smějí. Kardinální to blb a geniální postava zároveň! Vzhledem k síle a poutavosti jeho postavy by se dalo předpokládat, že veškerou pozornost strhne na sebe a na ostatní spolupracovníky zbude leda tak show „jak co nejvěrohodněji zahrát křoví“. Opak je však pravdou. Ostatní postavy jsou obdařeny vlastní osobností, historií a názory a nejedna vedlejší postava by si zasloužila svůj vlastní komický kanclík. Společně s velkým BLB-bossem však vytváří dynamický koktejl zábavy, která je neskutečně originální a nejeden skutečný kancl plný lidí jakéhokoliv víry, vyznání, rasy a politických názorů by se u něj potrhal smíchy. Kdyby však ve skutečnosti existoval podobný „kancl“ a měl ve svém vedení takové podobné šovinisticko-sexistické prase jako je David Brent, pravděpodobně by do onoho místa udeřil blesk, napálila to do něj Al-Kajda, seběhla by se tam parta afroameričanů s kleštěma a letlampou nebo by do onoho místa byla povolána inkvizice, aby zprovodila ze světa ono cosi, co není lidského, co je zkrátka Ricky Gervais alias David Brent. Jeho zaměstnanci by totiž zaplatili a udělali cokoliv, aby ho viděli svíjet se na pekelném rožni. Pro nezaměstnaného nezaujatého pozorovatele, je to však nehorázná prča… ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Místo, ve kterém se pomalu rozlévá nejlepkavější trapno a kam se rozlije, tam už zůstane. David Brent je přerostlé dítě, trochu šibal, trochu tyran, trochu rasista a velký šovinista. Spoustu těch věcí dělá nezáměrně, ale že by kvůli tomu uškodil méně, to se bohužel říct nedá. Právě v momentech, kdy se snaží někomu zavděčit a kolegové sedící kolem nechápou, co se to proboha děje, jsou kořením, které ze seriálu vytvořilo kult, ale zároveň právě tady se často od obrazovky odvracím, protože takovou porci rozpaků a šílených trapasů zkrátka nedávám. Raději tak mám Tima a Dawn a nenucenou atmosféru jejich upřímného tokání a civilního pomrkávání. A vůbec nejraději mám, když se zvážní. Když mě vývoj událostí zaskočí tak, jako kdyby se něco podobného dělo na mém pracovišti. Všemu hurónskému smíchu a kroucení očima nad existencemi z řad šéfů to dodá na síle a na touze vědět, co bude dál. Vánoční speciál je pak už jen třešnička na dortu, která dokazuje, že Ricky Gervais umí být hrozný dacan, ale stejně tak umí i neuvěřitelně dobře hrát. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (48)

  • Ricky Gervais nechtěl v seriálu žádné vtipy, aby nenarušovaly nesnesitelnou trapnost nebo jakkoli připomínaly sitcomy. (Garch)
  • Pro čtvrtý díl první řady vzniklo fiktivní výukové video, které režíroval producent seriálu Ash Atalla, ve kterém se objeví moderátor Peter Purves. Celé video je pak součástí DVD bonusů. (don corleone)
  • V každém díle je záběr na kopírku, jak pracuje. Záběr je vždy ze stejného úhlu. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno