Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste se náhodou chtěli zeptat, proč začínám od konce a vracím se na začátek, důvod je prostý. Svoje dětství jsem pochopila, až když jsem dospěla. Bylo jako nedokončená skládačka." Tak Astrid začíná svoje vypravování. Jako dvanáctiletá žije v Kalifornii se svou matkou, krásnou umělkyní Ingrid. Ta své krásy využívá k tomu, aby manipulovala s muži. Jednoho dne ale poruší zásady a bezhlavě se zamiluje do Barryho, který ji podvádí na každém kroku a nakonec opustí. Vášnivá a zlomená Ingrid se mu pomstí a zavraždí ho jedem z bílého oleandru. Je odsouzena za vraždu prvního stupně na 35 let ve věznici s maximální ochranou. Dcera Astrid je pak přesunována z jedné opatrovnické rodiny do druhé... - See more at: http://www.filmplus.cz/program/datum/2015.11.2015.11.29/18614#sthash.scldyW0F.dpuf (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval znovu hlavně proto, abych to stihl dřív, než ho zakážou. Odporně rasistický název ještě zdůrazňuje čtveřice hereček: Michelle Pfeiffer, Alison Lohman, Renée Zellweger a Robin Wright. Co si budeme povídat, vypadalo to tu jako návštěva v programu Lebensborn, z toho musí BLM šílet. Ale zpátky na začátek; mám rád i filmy, u jejichž sledování můžu přepnout mozek do standby režimu a v klidu relaxovat, ale tento keř k nim nepatří. Ten se řadí do jiné, mnou oblíbené skupiny pohyblivých obrázků; to jsou takové snímky, u nichž se musí všechny mozkové buňky snažit naplno, protože tahle kategorie má hloubku a nutí člověka přemýšlet ještě dlouho potom, co film skončí. Astridin příběh mě napodruhé zaháčkoval ještě víc, takže jsem překvapil sám sebe a při repríze po letech jsem navýšil hodnocení. To moc často nedělám, ale mám své chvilky. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Uzasnej zazitek. To hlavni co bylo zamerem rezisera Kosminskeho, totiz aby se divak vzil do pocitu Astrid a prozival s ni cely ten pribeh, tak to se mu tedy povedlo. Hltal jsem kazdou nespravedlnost, ktera se ji v zivote prihodila a ze jich nebylo malo. Nakonec ten sam pribeh je ta stezen, ktera nese cely tento film. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak to byl vskutku zajímavý film, ani jsem neplánovala se na to dívat, jen mi to tu běželo a tak mi to zaujalo, že jsem to dokoukala do konce. Docela jsem se dokázala vžít do hlavní hrdinky, její život tedy opravdu nebyl snadný a podle mě to ještě zvládala docela dobře, ne každý by to ustál, je sice pravda, že měla horší a lepší období, ale kdo by jí to mohl mít za zlé. Rozhodně dávám 4* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Silný snímek, který z velké části stojí na herectví Michelle Pfeiffer, ale hlavně na mladounké Alison Lohman(té dívce je během filmu 23 let a přesto se dokáže převléknout za dokonale vypadající náctiletou dívenku...). Příběh dívky, kterou matka celý život vede k nenávisti a aroganci. Její matka se zamiluje a nedokáže se ovládnout a zbaví se svého milence, který jí ranil. Cesta malé dívenky začíná a vede přes hodně životních zkoušek. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Astrid žije jako dvanáctiletá v Kalifornii se svou matkou a umělkyní Ingrid. Ta své krásy využívá k tomu, aby manipulovala s muži. Jednoho dne ale poruší zásady a bezhlavě se zamiluje do Barryho, který ji podvádí na každém kroku a nakonec ji opustí. Vášnivá a zlomená Ingrid se mu pomstí a zavraždí ho jedem z bílého oleandru. Je odsouzena za vraždu prvního stupně na 35 let ve věznici s maximální ostrahou. Dcera Astrid je pak přesunována z jedné opatrovnické rodiny do druhé a nikde to není žádný med a přitom stále navštěvuje svou matku ve vězení a trpí. Solidně pojatý thriller je přehlídkou vynikajícím způsobem zahraných postav. Ač už jde o sexy hysterickou Robin Wright, nebo skvěle uchopenou roli vražedkyně Michelle Pfefferovou, Renée Zellweger byla také super a Alison Lohman tak trochu zůstala ve stínu těchto výjimečných hereček. 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama