Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani prsty na oboch rukách by mi nepostačovali na vymenovanie všetkých filmov, ktoré som na túto tému videl. Základná schéma je vždy rovnaká: medzi neskrotných grázlov prichádza On a mávnutím čarovného prútika z nich spraví úplne iných ľudí. Metódy transformácie sa menia, schéma ostáva. Pokojne si viem v hlavnej úlohe predstaviť osvedčeného Sidney Poitiera. Športové filmy spravidla nemusím a tomuto do mierneho nadpriemeru chýbalo vystrihnutie všetkých moralistických a mentorujúcich blábolov, na ktoré som najmä u amerických filmov alergický. ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy nejsou zrovna můj šálek kávy, jelikož některé mají občas takovou tendenci - býti úsměvné až patetické. Naštěstí, že ještě není nic, co by nevyřešilo tisíc kliků a Samuel L. Jackson. Jeho správňácká nátura totiž baví a baví dost. Zbytek castu spíše přicmrndává, nikdo však neuráží a i rutinní šablony archetypů jsou zde provedeny s jistou péčí. No, co více říci, vypněte v sobě cynismus a nechte si dát životní lekci, kterou jste již pravděpodobně slyšeli. Na tom ale přece vůbec nezáleží, když se na to tak příjemně kouká. Slabší **** ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som bol priam zhrozený, že ma zase čaká dielko z Dielne Mtv s minimálnou hodnotou a snahou nasilu poučovať mládež o skutočných hodnotáach alebo v horšom prípade vyplňovať čas nejakým tým príbehom z getta. No opak bol pravdou! Napriek faktu, že filmové spracovania rôznych športov nemám vôbec v láske toto je naozaj vínimka hodná pozrenia, a ono to vôbec nie je len "oddychovka", nie film má snahu zájsť ďalej a aspoň načrtnúť problémy s ktorými sa a to nielen mládež stretáva. Aj keď často je toho poučovania až príliš veľa ale keď si uvedomím, že ono to je naozaj podľa skutočného príbehu tak nemám námietky. Samuel L.Jackson dostal film podobne ako na trénerskej lavičke úplne pod svoju kontrolu. Ostatné herecké výkoni len udržujú štandard filmu. Proste vinikajúce dielko, ktoré od začiatku vie čo chce odkázať dospievajúcim ľuďom a robí to síce ejdnoducho no o to presvedčivejšie.Hádam jediná vec čo mi vadila, že človek má z filmu dojem, že 100 % presnos´t hodov je samozrejmosťou ale to eln na okraj. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden zo športových filmov, ktoré majú veľký potenciál a najmä ho využijú, poviete si, čo už sa dá len na filme zo športovej tematiky vidieť nového?! A dá, a veľa! Najmä, keď hrá Samuel, môj obľúbenec. Skvelá atmosféra a najmä prekvapivá hudba (pochopíte prečo), príbeh obohraný, no pointa záveru a filmu skvelá! 80%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ono je těžké mít revoluční scénář, když ve finále kluci buď vyhrají nebo prohrají a jiná varianta není. A to mezi tím je více než solidní. Cepování hráčů, trocha životní filozofie, naťuknutá rasová segragace středních škol USA, problémy se systémem školství jako takovým apod. Je tam toho docela dost a Samuel L. Jackson je tak akorát tvrdý, nekompromisní a zároveň emocionální trenér, který to suprově drží pokupě. Na sportovní film skvělé, jinak lepší průměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)
  • Během bazénové párty hrají Black Eyed Peas píseň "Shut Up ". Tato skladba byla vydána v roce 2003, ale film se odehrává už v roce 1999. (Basketak8)

Reklama

Reklama