Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

81% jaksi nechápu. Samuel L. Jackson umí být patřičně charismatický a nedej bože když hraje mládežnického trenéra. Basketbalu je tady nakonec méně než bych čekal. Spíše se zde řeší zavření jedné tělocvičny, kvůli tomu že se chlapci zase tolik nechtějí učit. Znám určitě mnohem lepší sportovní filmy, kde si černoši nemusejí masírovat ego. Hokejový zázrak tomuhle dá na zadek, každým svým záběrem. 60% ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Nejsem taková naivka, abych si myslel, že se teď všichni středoškolští basketbalisté začnou pořádně učit aby se dostali na vejšku. Ale příběh je to o to poutavější, že se zakládá na pravdivé události. Jackson je jako charismatický trenér výborný. Až má člověk sto chutí si jít zaházet na koš a pak se hned vrhnout do učení :-))) ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Přesně typ filmu, které nemusím. Banda drzejch pásků se fláká a sere na všechno, pak přijde drsoň a zvedne jim mandle a za mohutného plácání se dlaněma a pokřikování stupidit, jako Jasně, woe, Super, Cool, Že váháš, kémo, a jiných negersko-cigošských pokřiků, slavně vyhrajou turnaj ve vybíjené, turnaj v basketu, turnaj v kuličkách... Pořád stejné a pořád stejně blbé. Protože se v těchto filmech nevyskytuje sex, nedá se kvalita zvýšit častějším výskytem nahách krásek. Jediné, co tak může idiotštiny tohoto druhu dostat alespoň do průměru je nadprůměrné obsazení. A podle této logiky nemá tento kousek příliš šancí, protože za a) žádné nahé kozatice, za b) hvězda je jen Jackson, a po pravdě, nijak zářící, za c) děj je snad ještě hloupější, než u Rockyho, a to už je dost síla. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Volky nevolky musím dát plnou sazbu, protože film splňoval všecky moje přísná kritéria.☺Mají to ti černouši ve světě těžké, podle statistiky je s 80% jisté, že jich pár z nich pravidelně skončí v lochu. Většina z nich ani neodmaturuje a na výšku se dostane minimum, což je automaticky vyhazuje na ulici. A jak jsou talentovaní, viz famózní black music. To byl jeden z atributů, který mě moc bavil. Pak skvělé tempo, fantastické výkony všech, hlavně SLJ, krasavec Channing Tatum a především silný příběh o člověčenství. Bylo to tak lidské, až mi přijde slovo humanismus přitroublé a hrubé. Pár emočních scén mi zaslzely spontánně oči a to je co říct. U nás mají mladí šanci vystudovat střední skoro všichni a na vysokou jich jde výše zmíněných 80%, co dodat? ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)
  • Předtím, než film vůbec vznikl, si herci prošli přísným třítýdenním basketbalovým táborem, kde trénovali až 12 hodin denně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama