Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Chodit na státní školu v USA a navíc v problémové čtvrti je asi lahůdka, kterou neumíme pochopit včetně školního systému. Coach Carter je poměrně jednoduchý příběh s hlubším podtextem, je to ale sakramentsky chytlavé. Mě ten film chytil, Samuel L. Jackson zde předvádí víc než přesvědčivý herecký výkon. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý som si zamiloval hneď na prvýkrát. Je z doby, keď už som futbal aktívne nehrával, ale spravil mi spomienky na roky minulé. Vedel som sa vžiť do príbehov o deťoch z problematickej oblasti USA a snahe človeka všetko zmeniť. Už samotné rodiny tých detí mu kládli polená pod nohy, kládla mu ich spoločnosť, bojovali proti nemu rôznymi spôsobmi, ale on vedel, čo je správne a aj napriek nevôli okolia za tým išiel, aby zmenil zlé na dobré a nakoniec po boji to dokázal. veľmi sa mi páčili vložky do deja, ako turnaj s bazénovou oslavou na konci, či situácie okolo drog. Musím sa priznať, že Samuel L. Jackson nie je môj obľúbenec, ale toto bol vynikajúce z jeho strany. Veľmi ma zaujal jeden z mojich obľúbených hercov Channing Tatum, ktorý tam je ako jeden z mála belochov vôbec. Všetkému dodáva náboj to, že ide o skutočný príbeh. Športová dráma, aká sa len tak nevidí. Žil som s ňou od začiatku po koniec, hovorí najmä to, že v živote ide o dôležitejšie veci, než je šport. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem navštívil videopůjčovnu s tím, že vyberu hned první lepší film. Novinky zcela vypůjčené, tak jsem se musel odebrat ke starším titulům. Do oka mi padl zrovna tento snímek. Jelikož jsem u sebe neměl internet abych si mohl přečíst komentáře na csfd.cz, musel jsem spoléhat na eso Samuela L. Jacksona v hlavní roli. A vyplatilo se. Líbí se mi postavy právě typu Kena Cartera a jeho přístup k mladým lidem. Skvělý příběh, podepřený hudbou, sportem a hlavně přístupem k morálce a disciplíně. Doporučuji všem vedoucím, kteří vedou mladé lidi právě k těmto hodnotám...Nezapomeňte kouknout na DVDbonusy") ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Volky nevolky musím dát plnou sazbu, protože film splňoval všecky moje přísná kritéria.☺Mají to ti černouši ve světě těžké, podle statistiky je s 80% jisté, že jich pár z nich pravidelně skončí v lochu. Většina z nich ani neodmaturuje a na výšku se dostane minimum, což je automaticky vyhazuje na ulici. A jak jsou talentovaní, viz famózní black music. To byl jeden z atributů, který mě moc bavil. Pak skvělé tempo, fantastické výkony všech, hlavně SLJ, krasavec Channing Tatum a především silný příběh o člověčenství. Bylo to tak lidské, až mi přijde slovo humanismus přitroublé a hrubé. Pár emočních scén mi zaslzely spontánně oči a to je co říct. U nás mají mladí šanci vystudovat střední skoro všichni a na vysokou jich jde výše zmíněných 80%, co dodat? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Během natáčení trávili herci v posilovně i více než 5 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno