Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to chtěla odpískat, když jsem viděla, že jde o basketbalový tým-naštěstí jsem nedala na první dojem a z filmu vyšel opravdu zajímavý snímek o kontroverzním trenérovi "ballu", který je na své hráče dost drsný. Za jeho tvrdou slupkou se však skrývá jisté poselství a dobré záměry,při kterých chce svůj tým ušetřit zpackaného života. Rozhodně bych si nemyslela, že mi u takového filmu kápne slza, ale stalo se. Podruhé by mě to už ale nebavilo, jedno shlédnutí naprosto stačí. Každopádně Samuel Jackson výborný jako vždy:-) ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje, že ti kteří nám jsou dávání za vzor mají ještě horší školství než my. Celý film stojí na Carterovy a jeho promluvám ke zkažené mládeži a ty jsou nudné a o ničem. A také na basketbalových zápasech, které byli sice dobře natočené, ale byli až moc americky napínavé. Hlavním motorem filmu byl Samuel L. Jackson, který byl skvělý jako vždy. Basketbal je pro mě jeden z nejnudnějších sportů, ale tenhle film jsem dokoukal, takže 60%. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film je taký americký, až sa mi po jeho pozretí začali pred očami objavovať hviezdy a červené a biele pruhy, je taký patetický, že keby sa mal premeniť na nejakú vec, tak by to bola gýčová soška sadrového anjelika, je taký sladký, že keby sa mal premeniť na nejakú vec, zmenil by sa na marcipánovú tortu plnenú medom a karamelom... ale aj tak si nemôžem pomôcť a páčil sa mi - i napriek idealizovaniu hrdinov, prehnanému optimizmu a pozitivizmu sa mi veľmi pozdáva message, ktorý tento film "vysiela", páči sa mi, že je napísaný poctivo a scenár má jasnú a presnú dramaturgickú líniu, motivačné reče - jeden zo základných stavebných prvkov žánru "športový film" - sú tu tak nadnesené, klišéovité a petetické, že scenáristi tohto filmu sa určite uplatnia aj pri písaní rôznych prejavov pre vrcholových politikov - ale ten samuel l. jackson to hrá, prednáša a podáva tak, že mu to zožeriete aj s basketbalkou: coach carter je postava, ktorá vám nemôže byť nesympatická: správniak, dobrý, na povrchu drsný, no vo vnútri citlivý, prísny, no nie zlý: otec, manžel, učiteľ, zachránc,a líder, "revolucionár" a tréner... je to asi naozaj jedna z najlepších jacksonových rolí; navyše si myslím, že autori (neviem, či aj scenáristi, možno áno, režisér asi - dúfam - určite) vedeli, že robia "osvietenecko/obrodzovacie" dielo majúce za cieľ tak trochu moralizovať a veľa dojímáť a preto brali na vedomie to, že to na pár miestach skrátka musí byť americké, jasné, s posolstvom, za ktoré by sa nehanbil ani sám don bosco; veľmi naivný a jednoduchý, no práve preto silný a "čistý" film, ktorý ma asi zachytil v takom životnom období, že som ho naozaj vzal skoro všetkými piatimi a vychutnal som si ho a to i napriek tomu, že basketbal nemám rád a bolo to tak happyendovské, že pri záverečných titulkách sa normálne oteplilo a rozjasnilo aj v kinosále; ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy nejsou zrovna můj šálek kávy, jelikož některé mají občas takovou tendenci - býti úsměvné až patetické. Naštěstí, že ještě není nic, co by nevyřešilo tisíc kliků a Samuel L. Jackson. Jeho správňácká nátura totiž baví a baví dost. Zbytek castu spíše přicmrndává, nikdo však neuráží a i rutinní šablony archetypů jsou zde provedeny s jistou péčí. No, co více říci, vypněte v sobě cynismus a nechte si dát životní lekci, kterou jste již pravděpodobně slyšeli. Na tom ale přece vůbec nezáleží, když se na to tak příjemně kouká. Slabší **** ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Při zápase proti San Franciscu v čase 1 hodina 57 minut rozehrává hráč Richmondu ze zámezí a nahrává spoluhráči na vlastní polovinu, což je porušení pravidel, ale ve filmu se hraje dál. (Záry)
  • Timo Cruz (Rick Gonzalez) nosí bundu od značky Rocawear. Táto značka bola založená v tom istom roku, v ktorom sa film odohráva, a teda 1999. (Real Tom Hardy)
  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama