Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som bol priam zhrozený, že ma zase čaká dielko z Dielne Mtv s minimálnou hodnotou a snahou nasilu poučovať mládež o skutočných hodnotáach alebo v horšom prípade vyplňovať čas nejakým tým príbehom z getta. No opak bol pravdou! Napriek faktu, že filmové spracovania rôznych športov nemám vôbec v láske toto je naozaj vínimka hodná pozrenia, a ono to vôbec nie je len "oddychovka", nie film má snahu zájsť ďalej a aspoň načrtnúť problémy s ktorými sa a to nielen mládež stretáva. Aj keď často je toho poučovania až príliš veľa ale keď si uvedomím, že ono to je naozaj podľa skutočného príbehu tak nemám námietky. Samuel L.Jackson dostal film podobne ako na trénerskej lavičke úplne pod svoju kontrolu. Ostatné herecké výkoni len udržujú štandard filmu. Proste vinikajúce dielko, ktoré od začiatku vie čo chce odkázať dospievajúcim ľuďom a robí to síce ejdnoducho no o to presvedčivejšie.Hádam jediná vec čo mi vadila, že človek má z filmu dojem, že 100 % presnos´t hodov je samozrejmosťou ale to eln na okraj. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy ve mě většinou NEvyvolají chuť sledovat daný sport.... basketbal mě nijak nebaví, ale tento film mě příjemně nabudil, kdo ví, třeba se mi i košíková zalíbí... A že to nebylo jen o ní... Každopádně tento madafaka film s vynikajícím Samuelem L. Jacksonem v roli nekompromisního kouče Cartera má tempo, má švih...má taky spoustu klišé a trochu toho patosu, ale what the hell, ja jsem jim to docela žral. Carter je očividně borec :) Příjemné překvapení.__Na podruhé musím ještě dodat, že Samuel L. Jackson je prostě ZVÍŘE! ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Film ukazuje, že ti kteří nám jsou dávání za vzor mají ještě horší školství než my. Celý film stojí na Carterovy a jeho promluvám ke zkažené mládeži a ty jsou nudné a o ničem. A také na basketbalových zápasech, které byli sice dobře natočené, ale byli až moc americky napínavé. Hlavním motorem filmu byl Samuel L. Jackson, který byl skvělý jako vždy. Basketbal je pro mě jeden z nejnudnějších sportů, ale tenhle film jsem dokoukal, takže 60%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jak už se přede mnou zmínil basketbalový fanatik Had6, jde o klasickou zápletku, kterou jsme viděli . no, mockrát. Nový trenér dokáže z rozhádaných, rádoby drsných a neukázněných frajírků, vytvořit tým a navíc tým, který začne vyhrávat. „budete hrát jako vítězové, chovat se jako vítězové, a nejdůležitější, budete vítězové. Když budete poslouchat a učit se.“ Jenže začít vítězit je mnohem snazší než změnit přístup ke vzdělání, k budoucnosti. Basketbalu sice nerozumím, ale dobře se na ten sport ve filmu kouká. Stejně jako na Samuela L. Jacksona v roli trenéra „Vzal jsem tuhle práci, protože chci změnit zvláštní skupinu mladých lidí“. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že mě má 130 minut bavit film o basketbalu, navíc s hoperskou muzikou? Po přečtení obsahu je navíc zřejmé, jaký průběh ty dvě hodinky budou mít a jaké otřepané fráze uslyšíme. Jméno Samuel L. Jackson navíc ještě nutně neznamená sázku na jistotu, vzpomeňme například Hady v letadle... :-) Ale víte vy co? Bavil jsem se, a to právě především díky Samuelovi, které mu bych do očí raději tvrdil, že je běloch, než se s ním dal do křížku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Otevírácí víkend přinesl tomuto snímku tržbu 24 182 961 amerických dolarů, což mu vyneslo titul do té doby nejvýdělečnějšího filmu z produkce MTV. (KucC)
  • Ken Carter, podle kterého je film natočen, byl každý den přítomný při natáčení jako konzultant. Řekl, že ho Samuel L. Jackson ztvárnil s 98,5% přesností. (ArsenalEagle)
  • Jde o první sportovní film, ve kterém byla využita technologie digitálního 3D mapování. Filmovému štábu to pomohlo například s rozmístěním kamer a choreografům s přizpůsobením herního plánu. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama