Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

heyda 

všechny recenze uživatele

Co to mělo proboha znamenat? Film, ve kterém se jednotlivé postavy předhání v tom, kdo bude víc bláznivý? Je problém se do něčeho takového vcítit, když tam není jediná postava, o kterou by se dalo racionálně opřít a fandit jí. Přesto chápu záměr režiséra a velmi bych vyzdvihl výběr herců a psychózní hudbu Jamese Hornera. Nevím, jak takový film hodnotit, myslím, že si zde každý obhájí odpad i 5 hvězd. Je to prostě úlet! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašně divnej film. Na jednu stranu je to neskrývaná a hodně povedená satira na americkou konzumní střední vrstvu (konzumnost, materialismus, závislost na antidepresivech atp.), ale na druhou stranu je ten film až moc divnej, abych ho mohl brát opravdu vážně. Nejsem si zcela jist, jestli si jen film pohrává s divákem a nebo se tam skrývá mnohem víc, než jsem byl po prvním zhlédnutí schopen pochopit. Na první pohled jsou všechny postavy naprosto pošahané, na ten druhý v nich ale člověk vidí reálné současné archetypy, v tomto případě však notně zveličené a vedené do absurdna. O to přesně asi i ve filmu jde. A závěr? Ten snad pochopím při příští projekci. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Pro mne 2. Americká krása ,ale z trochu jiného prostředí. Jamie Bell, Glen Close, Allison Janney a Ralph Fieness byli tak perfektně trhlí a neurotičtí ... Film je jako lidi = bez zájmu - nikoho nic nezajímá. Konec je dosti překvapující a vrhá světlo na lidi, co jsme potkali na začátku, úplně jinak. Lidi se za něčím celý život hrnou a pak stačí okamžik a zjistí, že to vůbec není důležité a smysl života se přesouvá na něco jiného. Thomas Curtis byl překvapení filmu - vůbec ho neznám (ten malý unesený kluk) ,ale vyčníval tam svým mladým hereckým výkonem nejvíc - sice tam všichni měli plnou hubu morálky a co semá dělat, ale jen ten kluk se musel sám bránit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

U filmů, jejichž příběh vyžaduje, aby se veškeré postavy chovaly jako idioti, používá Roger Ebert pojem The Idiot Plot. Podle stejného klíče by u Chumscrubber musel použít trochu jiný pojem - The Lunatic Plot. Prostě blázen kam se podíváš. Jsem už na různé ujeté světy celkem zvyklý, zde jsem však byl po půlhodině velmi zaskočen, neboť jsem si před zhlédnutím pročetl pouze obsah a žánrové zařazení. Tenhle film je podivnou a v několika místech silně mrazivou satirou na dnešní ... maloměstský svět. Takříkajíc nemilosrdně nastavuje zrcadlo ... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nádherně bláznivé a podivné postavičky. Atmosféra tohoto předměstí a jeho šílení obyvatelé mě opravdu nadchly. Trochu mi to připomnělo Donnieho Darka, ale i Obyčejné hrdiny. Asi je to celkově oblíbený motiv v některých amerických filmech - děti feťáci, někdo z nich spáchá sebevraždu, rodiče úplně blázniví a každý s nějakou úchylkou...ale nějak se toho nemůžu nabažit :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)

Reklama

Reklama