Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle asi bude ve mně nějakou dobu hlodat a pak se vrátím a hodnocení zvednu. Mám takovou soukromou skupinu filmů, z nichž se mi dělá fyzicky i pocitově nevolno, prostě mi zvedají kufr. Začalo to Americkou krásou, u něhož jsem se fakt málem pozvracel. A tohle tam šoupnu taky. Není to o kvalitě filmu, nebo ano, je to o kvalitě. Ty postavy jsou ve svém hnusu tak působivé, že prostě vyvolávají nevolnost. Pravda, zde to není tak expresivní a úderné, jako třeba právě u Americké krásy, ale je to tam. O filmu jsem nevěděl vůbec nic, šel jsem do něj jen kvůli Camille Belle (a okrajově upřímně - ona a Carrie-Anne Moss z vás servou hadry jen pouhou svou přítomností), ale herecké obsazení je prostě výborné. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Příšerná haluzácká nuda, která je vyprávěna tak děsně sterilně a pitomě, že jsem to snad ještě neviděl. Zápletka byla zajímavá, ale ten styl, kterým se všechno podávalo byl na zabití! Chvílemi jsem se neorientoval kdo je prostě jen úplný idiot a kdo je na absťáku, jediný kdo mě pokaždé zaručeně pobavil byl Ralph Fiennes. Ten podal svůj klasický (skvělý) výkon a obohatil tak neuvěřitelně nudný film. Díky němu je to alespoň 20%. ()

Reklama

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Tak teda toto bolo fakt zaujímavé a film nabitý hereckými hviezdami. No pristihla som sa, ako sa počas neho ovládam, lebo ma až trhalo z tej nečinnosti a "salámovitosti" skoro všetkých postáv popri tom všetkom, čo sa dialo... Napätie u mňa šlapalo štart - cieľ. Asi som to moc prežívala:) Dobrý filmík. Pre všetkých zaneprázdnených rodičov a ignorantské deti. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako komédiu by som to teda určite neoznačil, ale ako drámu s výbornými hercami áno. Bizarný štýl, ktorý mi ale v tomto prípade vôbec nevadil. Nevzbudil vo mne nejaké hlboké pocity, ani potrebu odporučiť tento nenápadný snímok ďalej, ale predsa len zanechal neutrálny dojem. Ten únos bol fakt nápaditý. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Co to mělo proboha znamenat? Film, ve kterém se jednotlivé postavy předhání v tom, kdo bude víc bláznivý? Je problém se do něčeho takového vcítit, když tam není jediná postava, o kterou by se dalo racionálně opřít a fandit jí. Přesto chápu záměr režiséra a velmi bych vyzdvihl výběr herců a psychózní hudbu Jamese Hornera. Nevím, jak takový film hodnotit, myslím, že si zde každý obhájí odpad i 5 hvězd. Je to prostě úlet! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo převážně ve Valencii, Los Angeles a kalifornské Santa Claritě. (Terva)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)

Reklama

Reklama