Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Faye 

všechny recenze uživatele

Podivné předměstí obývané ještě podivnějšími lidmi, kteří jsou navíc naprosto lhostejní ke všemu, co se kolem nich děje. Městečko, kde mládež nemusí dospělým lhát, protože ti jsou tak zahledění sami do sebe, že nic a nikoho nevnímají. Jsou i tak ohleduplní, že ani nekontrolují a tím pádem ani nepostrádají vlastní děti. A tady žije Dean a žil i jeho jediný kamarád. „Troy dodával dobrou náladu pilulkami všem dětem. Ano, takhle bylo štěstí rozprostřeno všude kolem. Život už nemohl být báječnější.“ …. Než se Troy oběsil. Absurdita dnešního světa podpořená značnou dávkou cynismu a k tomu skvělá herecká sestava. Rozhodně pozoruhodná kombinace. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nádherně bláznivé a podivné postavičky. Atmosféra tohoto předměstí a jeho šílení obyvatelé mě opravdu nadchly. Trochu mi to připomnělo Donnieho Darka, ale i Obyčejné hrdiny. Asi je to celkově oblíbený motiv v některých amerických filmech - děti feťáci, někdo z nich spáchá sebevraždu, rodiče úplně blázniví a každý s nějakou úchylkou...ale nějak se toho nemůžu nabažit :) ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

No konečne! Nie len vynikajúca premisa a potom už iba slušné, ale nedotiahnuté dielčie nápady, vo výsledku chabá mozaika samostatných epizód, koláž najpodivnejších postavičiek. Kdeže... poctivý, plnohodnotný film; príbeh, pointa, krása - radosť pozerať! Nič tomu nechýba. Arie Posin - neprestávaj, prosím, tvoju odvahu a inteligenciu, ničím nezaťaženú radosť a všetko to ostatné práve dnešný film potrebuje ako už dlho nie! [90%] ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

IMDb má pri tomto filme ako prvý žáner komédiu. ČSFD chvalabohu nie. Lebo tu nie je veľmi na čom sa zasmiať, iba ak cez slzy. Mám rada takéto komorné filmy o mestečkách, kde každému tak trochu hrabe. Je to ďašia znepokojivá vízia súčasnej (americkej?) spoločnosti, alebo len ďalší dobre nakrútený úchylný film? ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá generačná výpoveď, ktorá možno viac hovorí o rodičoch ako o ich deťoch... Čosi podobné skúšal aj provokačný KEN PARK. Tu sa to zaobišlo bez porna a bez tlačenia na pílu násilia a výsledok je omnoho silnejší. Občas pripomenie o rok mladší ALPHA DOG... Téma delfínov bola zaujímavá a nevadila mi, aj keď som ju úplne nepochopil... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2005 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)

Reklama

Reklama