Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Gore Verbinski ma opät milo prekvapil a okrem trilogii PIRATOV Z KARIBIKU, hororu KRUH alebo komedii MEXICAN a HON NA MYS dokazal, ze vie natocit aj vazny film, podobnemu AMERICKEJ KRASE alebo LADOVEJ BURKE. Nicolas Cage je z mojho pohladu dobry herec a dostatocne ma presvedcil vzit sa do postavy nestastneho cloveka, dost casto i smoliara, ktoremu sa stale viac rozpada rodina, jeho otec Michael Caine pomaly zomiera, ale v praci sa mu dari. Precitajte si komentar od uzivatela menom Radek99 - od slova a do pismena s nim suhlasim. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je to hodně komorní a hodně epizodní, jenže v těch krátkých příbězích ze života Davea Spritze je tolik pravdy, že vás to až zamrazí. Filmů o rodinných vztazích a krizovkách všech věkových skupin existuje spousta, ale Weather Man přesto dokáže téma pojmout kapku jiným úhlem a navíc si to všechno jistí kvalitním Cagem (v poslední době je to opět tradice... díky Nicku, žes popadl druhý dech) a Spongebobem v nadživotní velikosti... smrtící kombinace. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lehký humor toho filmu mě dokázal oslovit a Nicolas Cage jako můj oblíbenec také. Jednoduchá režie Gore "piráta" Verbinskiho působí příjemně. Příběh je lehce pomalejší a rozhodně jej hodně lidí bude kvůli tomu odsuzovat, ale myšlenky a důvody hlavní postavy se dají pochopit a proto z filmu čiší jistá otevřenost. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Verbinski zabrousil z vod blockbusterů k podivnému snímku o dalším "looserovi" s krizí středního věku. Není to nijak originální, chybí tomu především nějaké pojítko, tak aby jednotlivé scény, které samy o sobě dobré jsou, dávaly smysl. Byť se o novou Americkou krásu nejedná, tak to má příjemně posmutnělou atmosféru a díky Cageovi a Cainovi to rozhodně stojí za pozornost. Především pro Cage je to společně s Lord of War návrat ke kvalitním hereckým výkonům. Škoda, že potencionál, který to má není zdaleka využit, mělo to jít více na kost... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $12,482,775Tržby Celosvetovo $19,039,770Tržby za predaj DVD v USA $16,559,744 //počet predaných kusov 929,349║ Na celej ploche filmu sa nič zvláštne čo by dokázalo upútať pozornosť a prinútilo nad niečím sa hlbšie zamyslieť vôbec nie je. Nicolas Cage je v úlohe fajn ale jeho postava sa po celý čas takmer nikam neposunie, v podstate hneď na začiatku je povedené všetko - kam film bude smerovať(komorná dráma rozpadajúcej sa rodinky), nájde sa tu len zopár dobrých momentiek(väčšinou sa odohrajú okolo postavy Michaela Caine, prípadne obhadzovanie Rosničkára z fastfoodovým jedlom bol prim nápad), ktoré ale neurobia z tohto filmu niečo viac. Režisér Gore Verbinski si chcel spraviť svoj umelecký počin a ten si spravil ale dieru do sveta s týmto čo ponúka veru nespraví, stále to je pre mňa len rutinér bez väčšieho talentu, ktorý sa fakt neviem nikam poriadne začleniť, nech točí rodinnú komédiu, dobrodružný či drámu stále to je spravené len niekam na pol ceste bez príbehovej hĺbky(jedine remake horroru Kruh bol spravení k akejtakej spokojnosti). /35%/ ...len ďalšie sklamanie od Verbinského ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Jídlo, které na ulici trefí Nicolase Cage, hodil režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Dave (Nicolas Cage) jazdi vo filme na aute Volvo S80. (sWONDER)
  • Počas nakrúcania snímky vo februári bol režisér Gore Verbinski prekvapený, že počasie v Chicagu bolo teplé. Sneh sa musel umelo vyrábať, pretože film sa odohráva v zimnom období. (sWONDER)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama