Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Co se týče animovaných věcí, tak všechno u mě závisí hlavně na stylu animace (tj. jestli je to vůbec koukatelné, nebo ne). Musím říci, že v tomto případě mne právě animovaná stránka moc nenadchla. I tak se ale přes to dokážu přenést a sledovat další a další díly. To už asi o něčem vypovídá.............."Nebudu po svý mámě střílet. Aspoň ne barvou." ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Daria. Kultovní seriál se kterým jsem kdysi začal na legendární tv stanici supermax, a s menšími či většími prostoji ho sleduji dodnes. Velká negativa - Skutečně fajn je jen první řada, druhá a třetí začnou být trochu nezáživné a člověk trpí hlavně neustálými obměnami hlasů všech postav. Velká pozitiva - Seriál je aspoň v první sérii dokonale cynickej, pak se bohužel začnou objevovat díly, které nemají s myšlenkami seriálu nic společného - (zpívaný díl a díl se Svátky byl imho odporný.) Pozitiva - skvělá 90's hudba v každém dílu. Pozitiva - postava darii. A postava Jane. Naopak otec Darii je dle mého nejzoufalejší postava v dějinách seriálu. Zatímco třeba homer simpson je aspoň zpočátku seriálu "hodnej trouba" co se snaží jen udělat vše pro svou rodinu, otec darii jen kňučí, je labilní a má srdeční záchvaty. Pokud je v Darie každá postava archetyp a má své klady a zápory, zajímalo by mě jaké klady má mít Jake - Dariin otec. Takže takové zamyšlení v mé krásné minirecenzi a jinak je mi všechno šumák jako týdle brejlatý holce se kterou bych se v reálným životě asi nekamarádil. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Je právě tolik, kolik je, a vaše oblíbená televizní stanice vysílá další díl seriálu Lawndale 90210. Postavičky sice kreslené však zcela omyvatelné! A není to klasickej sitcom vzhledu té blbinky Beavis and Butt-Head. Asi takhle totiž mělo vypadat ve druhé sezóně zvrhnuvší se Beverly Hills. Nemluvím o tom bahně, kde staroši hrajou mladý vyznavače lobotomie. Příhody přemýšlivé studentky a absurdit jejího daleko realističtějšího světa středoškoláků mě bez výhrad baví. Zcela nejvíce pak vtipné charateristiky situací a lidí z úst jejích či výtvarně nadané kamarádky. A prý že nezapadat není cool, co? Jeden z těch nejlepších amerických animáčů plný prapodivných situací námětem jak z telenovely a hromada úchylných charakterů. Výborným hodnotím, že divák je baven absurditou bežné reality, než aby dílo absurditu vyrábělo a v ní pak těžkopádně plavalo. Asi jako se to stalo u podobně flegmatického Ugly Americans. Smutné naopak je, že obrýlená slova jsou pravdivá a není to až tak exaltované zpodobnění světa. Next on Sick Sad World... ()

LailaX 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, kde je dabing lepší, než originál... česká Daria je ještě sarkastičtější, než ta americká... naprosto ideální relax pro obyvatele planety, kteří mají depku a bizarní svět jim vyhovuje, protože si ho uvědomují kolem sebe. Černý humor, hlášky, které mají šmrnc a hlavně spousta lidí se myslím s pubertální intoškou může alespoň částečně ztotožnit. A to je v dnešním Nemocném světě pořád aktuální... ()

27p16and41p6 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ten seriál je vhodný pro puberťáky, o nichž seriál vlastně i je. Myslím, že i hromada těch oblíbených cool školáků se na to potajmu rádo dívalo. Prostě mám za to, že nejlíp ten seriál docení a pochopí někdo, kdo prožívá podobné zážitky a může se tedy s postavami o to víc ztotožnit. A v tom je i jeho krása. I když už jsem na to dnes stará babka, pořád se na to ráda dívám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)
  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)

Reklama

Reklama