Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

*JIN 

všechny recenze uživatele

Daria má svůj 'nemocný svět' a nebojí se ho použít. V konkurenci sarkastických hrdinů typu Bernard z Black Books, Dr House, .. atd. vyčnívá nejen ostrými hranami animace. Tahle ryze konfekčně obléklá slečna je zrdcadlem, v jakém by se mnozí chtěli vzhlížet. A celkově celá její společnost dokresluje tu naší. Znovu a znovu se utvrzujeme v tom, že hloupost bolí a inteligence se nenosí. Hned prvních pár minut co se nám začne zase okysličovat mozek, začneme vnímat, začneme chápat, začínáme dýchat pro Dariu a sjíždět další díly, řady a filmy. Nenechte se znechutit všemi těmi ódami na Dariu a začněte od základů - SEBEVĚDOMÍ (díl 1.) ()

LailaX 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálů, kde je dabing lepší, než originál... česká Daria je ještě sarkastičtější, než ta americká... naprosto ideální relax pro obyvatele planety, kteří mají depku a bizarní svět jim vyhovuje, protože si ho uvědomují kolem sebe. Černý humor, hlášky, které mají šmrnc a hlavně spousta lidí se myslím s pubertální intoškou může alespoň částečně ztotožnit. A to je v dnešním Nemocném světě pořád aktuální... ()

Reklama

Milky. odpad!

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu tu chválu tady, viděl jsem pár dílů a než aby mě svým inteligentním a sarkastickým humorem nějak nadchl, tak se spíš děl pravý opak. Po pár dílech mi Daria svým neustálým přístupem vyloženě lezla na nervy a velice brzo mi přišlo, že se tam vlastně nic jiného neděje, než se s ní někdo snaží komunikovat a ona ho pálkuje svým sarkasmem. Stereotyp a nuda jak pes. ()

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Co se týče animovaných věcí, tak všechno u mě závisí hlavně na stylu animace (tj. jestli je to vůbec koukatelné, nebo ne). Musím říci, že v tomto případě mne právě animovaná stránka moc nenadchla. I tak se ale přes to dokážu přenést a sledovat další a další díly. To už asi o něčem vypovídá.............."Nebudu po svý mámě střílet. Aspoň ne barvou." ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem tenhle seriál chytla na "Supermaxu" ale to jsem na něj byla jestě hodně malá. Vím, že mě absolutně vůbec nebavil a hned jak jsem ho zahlédla, přepínala jsem program (stydím, stydím). Ale to se samozžejmě v dospělosti změnilo. Dariin dobrovolně outsiderovský život, ve kterém každý výpad vůči sobě či kámošce odrovná sarkastickou poznámkou či ironickou průpovídkou, mě nakonec chytl. Je to v podstatě mixtape trefných dialogů, které perfektně přibližují život introverta na střední škole. Charaktery jednotlivých postav ale příliš nepřekvapí. Najdeme zde roztleskávačky, školní fotbalový tým, nerudného učitele, workoholickou matku, sestru-členku klubu, a mnoho dalších. Je ale nutno podotknout, že postavy v celém seriálu jsou mnohdy až neuvěřitelně nevšímavé, ale také na druhou stranu neskutečně realistické. Animace je jednoduchá a stále stejná, ale to právě dělá tento seriál dobrým. Jinak rozhodně doporučuji sledovat seriál v originálním znění - oceníte hlasy postav, které opravdu výborně dokreslují pointu většiny vtipů. - "Oh, what a joy I didn't wake up dead." ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama