Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Daria, vyžile vyhlížející (nutno podotknouti, že navíc dost ploše – ve všech významech - nakreslená), obrýlená dívenka v zeleném kabátku a černých komulích, která bourá kteroukoli situaci svým cynismem a sarkasmem. V každém ze 65 dílů. Dokola a dokola... Po zhlédnutí 5. dílu jsem si říkala, že za tím musí být něco víc. U 20. jsem o tom začala pochybovat a při 40. jsem už nudou málem rozhryzala klávesinici. Sledování těch zbylých už by se dalo označit za nechutné kulturní sebemrskačství. Jak je tedy možné, že jí to stále prochází? Odpověď je jednodušší než jsem myslela. Celý seriál je totiž vystavěn na kontrastu dvou teenagerských světů, jejichž základní charakteristické znaky jsou dotaženy do extrémů a zbaveny tak veškeré hloubky či snad myšlenky. Konfrontace mladistvých intelektuálů (čti: naprostých looserů) a povrchních blbek se tvůrci nejspíše zdála býti nevyčerpatelným zdrojem zábavy. Jak jinak by totiž Dariiny průměrně inteligentní a podprůměrně vtipné hlášky mohly vyniknout, že? Úmorný stereotyp je vždy ve správný moment narušen Dariiným břitkým vstupem a divák, pochopiv “skrytou“ narážku, se může dále spokojeně pohoršovat, nebo usmívat nad stupiditou ostatních. No není to bezvadné? ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Úžasné! Já miluju Dariu a Jane! Umíš první pomoc? Jednou sem na Quinn zkoušela Heimlichův manévr. Pomohl? Ona se nedusila. / Jak víte, že to nebylo pro její děti? Žádný nemá, snědla je. / / ‎,,Řekla, že pomáhat podvodníkům a vydělávat na nich neni správný." - ,,Takže už nebude dělat advokátku?" - ,,Taky sem se ptala a myslim, že se mnou zase někdy začne mluvit." ()

Reklama

ajusinka14 

všechny recenze uživatele

God bless MTV za tento seriál. Toľko sarkazmu, čo je v ňom som asi ešte v inom seriáli nevidela. Daria, Jane a Trent sú geniálne postavy. Myslím, že poznať na strednej takého človeka ako je Daria držím sa ho celý život. Je to seriál plný fantastických hlášok, spôsob akým sa vyrovnáva so životom a ľuďmi okolo a jej názory sú pre mňa proste top topov. A nechápem, prečo MTV nevysiela toto, pretože tento seriál si človek pozrie aj milión krát a namiesto toho púšťa Paris Hilton ako si hľadá najlepšiu kamarátku, kedy sa máte chuť zastreliť a vyhodiť telku von oknom. ()

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Co se týče animovaných věcí, tak všechno u mě závisí hlavně na stylu animace (tj. jestli je to vůbec koukatelné, nebo ne). Musím říci, že v tomto případě mne právě animovaná stránka moc nenadchla. I tak se ale přes to dokážu přenést a sledovat další a další díly. To už asi o něčem vypovídá.............."Nebudu po svý mámě střílet. Aspoň ne barvou." ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Kritika života strednej vrstvy Ameriky (tak, ako sa to pôvodne písalo o Simpsonovcoch, ktorí ale nikdy takto sarkastickí neboli), jej mládeže, sociálneho systému, školstva, lások a sklamaní, vzletov a pádov, skrátka komplexná seriálová ,,hříčka" nielen o jednej rodine, akurát kreslená a s kopou veľmi suchého a často konverzačného humoru, ktorý ak nemáte radi alebo ho nestíhate vnímať, mať radi nebudete.⚪Ale ja to milujem, až si trúfam povedať, že Daria je mojím najobľúbenejším animovaným seriálom. Nech mi Simpsonovci aj všetko ostatné, čo mám rada, odpustí. A český dabing, aj keď občas pôsobí trochu divne (jeden hlas dabuje viac ľudí za diel a pod.), tomu nasadil korunu.⚪Ps.: A ďakujem Bohu, že Daria nie je tak prefláknutá mainstreamom v našich končinách ako kadečo iné.⚪ ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V originále (a vlastně i v české verzi) namlouvá několik lidí více postav. Například Wendy Hoopes namluvila Jane, Quinn i paní Morgendorferovou. A u nás zase hrubý hlas Darii i ječák Quinn namluvila Zuzana Petráňová. (Tom Riddle)
  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama