Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (480)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre Hugha Granta celkom netypická romantická komédia, pretože všetko čo natočil, až na jednu výnimku a zhodou okolností je to aj jeho životný film - Horký mesiac (1992), je sladké ako kilo sušených ďatlí pomiešaných s práškovým cukrom. Toto nebolo tak sladké, ale o to viac to bolo pohodové a pozerateľné. Postrehol som aj náznak zaujímavých myšlienok a pekný odkaz na záver, takže u mňa spokojnosť. 75/100 ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Nepřeslazená romantická komedie s překvapivě naprosto úžasným Hughem Grantem v hlavní roli. Angličani mají trošku jiný pohled na humor, který když se dělá dobře, funguje progresivněji než polopatické servírování legrace (i když jak na koho). Bratři Weitzové se do této polohy vpravili nadočekávání skvěle a vytvořili jeden z nejvtipnějších filmů, co jsem za dlouhou dobu viděl. Herecký výraz Hugha Granta se v mých očích zlomil v "Bridget J. Diary" a tady pokračuje v ještě lepší formě. Pokud v tomhle vývoji bude pokračovat, máme se na co těšit :-) ()

Reklama

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Zase tak trošku jiná komedie, ve které si zahrál Hugh Grant a zvládl to doopravdy brilantně a přesvědčivě stejně jako v té době ještě malý a nenápadný Nicholas Hoult. Nepřeslazené, nepřehnané, obyčejně neobyčejné a dá se říci, že místy i celkem vtipné a napínavé. Navíc zcela odlišný konec od všech těch romantických komedií, který zaujal i překvapil. Jen malé mínus za podle mě krok vedle při výběru herečky Natalii Teny pro roli Marcusovy "přítelkyně" Ellie a stejně tak při Marcusových "flirtovacích" technikách, na něž by mu v reálném světě žádná adolescentní drsňačka jako Ellie určitě nepřistoupila. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz / About a Boy by Nick Hornby | Hudba: Badly Drawn Boy | Produkcia: Jane Rosenthal, Robert De Niro, Brad Epstein, Tim Bevan, Eric Fellner | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: StudioCanal, TriBeCa Productions, Working Title Films | Rozpočet: 20 miliónov £ | Tržby: 130,549,455 $ || ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz .. Jak na věc? Jak přežít tento osaměle fungující svět? Skvělé glosování pustého života, hledání sebe, hledání ženy, hledání čehokoliv, aby život dostal smysl. Hugh Grant je bezvadný, jeho podání samotářského, arogantního starého mládence je více než výstižné. Bratrská dvojice Weitz zajímavě adaptuje a perfektně, citlivě režíruje. Vynikající počin! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Marcus (Nicholas Hoult) na závěr filmu praví, že "žádný člověk není ostrov sám pro sebe", jak zpívá Jon Bon Jovi. Ve skutečnosti jde o úryvek z díla anglického renesančního básníka Johna Donneho, které napsal roku 1624. Báseň zní: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu, část nějaké pevniny; jestliže moře spláchne hroudu, je Evropa menší, jako by to byl nějaký mys, jako by to byl statek tvých přátel nebo tvůj : smrtí každého člověka je mne méně, neboť jsem část lidstva. A proto se nikdy nedávej ptát, komu zvoní hrana. Zvoní tobě.“ (sator)
  • Zo zárobku z tohto filmu si Nicholas Hoult kúpil bicykel. (Smok)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama