Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Zajímavosti (27)

Vlákna (1984) (TV film)

  • Film byl natočen s rozpočtem 400 000 liber a jako první svého druhu zobrazoval nukleární zimu. Byl označen za „film, který se nejvíce přiblížil zobrazení celé hrůzy jaderné války a jejích následků, stejně jako katastrofického dopadu, který by tato událost měla na lidskou kulturu.“ Byl srovnáván s dřívějším oscarovým filmem The War Game (1966), který vznikl ve Velké Británii o dvě desetiletí dříve, a jeho současným protějškem Den poté, televizním filmem společnosti ABC z roku 1983, který zobrazoval podobný scénář ve Spojených státech. (classic)

Dopisy mrtvého (1986)

  • Kvôli silnému napätiu medzi Amerikou a Ruskom počas udalostí studenej vojny sa mnohí kritici domnievajú, že tento film je odpoveďou na americké filmy ako Vojnové hry (1983) a Deň po (1983), pričom chce predstaviť svoj pohľad na preteky v nukleárnom zbrojení. (Arsenal83)

Terminátor 3: Vzpoura strojů (2003)

  • V posledných minútach snímky, keď sú John (Nick Stahl) s Kate (Claire Danes) zavretí v protiatómovom kryte, sa z vysielačky ozvú slová: "Hello? Can somebody hear me? Is anybody there?" Možno ide o odkaz na Deň po (1983), na ktorého konci sa tiež z vysielačky ozvali podobné slová: "Hello. ls anybody there?" Oba filmy sa skončili svetom zničeným po nukleárnej vojne. (AxelWers)

Reklama

Reklama