Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Andy dostane k narozeninám figurku ve skafandru - Buzze Rakeťáka. Má už spoustu dalších hraček, nejraději má figurku kovboje Woodyho. Netuší ale, že vždycky v noci, když Andy spí, ožívají. Buzze si všechny hračky ihned oblíbí, až na Woodyho, který na něj žárlí. Dokonce Rakeťáka jednou shodí z okna na dvorek, což mu mají ostatní hračky za zlé. Andy odjíždí s matkou na pizzu; nemůže najít Buzze, a tak si vezme s sebou Woodyho. Rakeťákovi se podaří z dvorku utéct a naskočit do auta. S Woodym se ale nepohodnou, oba vypadnou z auta. Cestou je sebere zlý kluk Sid, který bydlí vedle Andyho a je o něm známo, že své hračky mučí. Buzz a Woody se pokoušejí utéct, hlídá je ale Sidův zlý pes. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (693)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jiných firem Pixaři vždycky dokážou do svých filmů dostat podtext (nebo chcete-li poselství). V Toy Story je to vztah dětí a hraček, který vás donutí vytáhnout svojí starou barbínu nebo angličáka a zavzpomínat, jak vám před lety byli dobří. Navíc je tenhle film vtipný, na svou dobu úchvatně animovaný a zkrátka fajn. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásne obhliadnutie sa za začiatkami 3D animácie v celovečernom podaní. Príbeh z ktorého cítiť chyby ale aj lásku tvorcov k danej téme. Niečo čo sa dostalo pod kožu jednej generácie a zadefinovalo ju. Rád sa k tomuto filmíku raz za čas vrátim a spomínam na to keď som ho videl prvýkrát a potom som potajme chodil k izbe a prudko otváral dvere, aby som zistil či sa náhodou moje hračky nehýbu. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Rok výroby 1995, to je až neuvěřitelné. A pořád je velmi oblíbený. Film o světě, kde hračky mají svůj život a mají své radosti i starosti. Doba, kdy hračky ožívají mi připadá fascinující. Mám takový matný pocit, že jsem nad tím v dětství přemýšlela, co dělají hračky, když je nevidím. Jsem ráda, že tento film vznikl. Woody je kovboj - hračka, kterou má Andy nejraději. Až do chvíle, kdy Andy dostane k narozeninám Buzze rakeťáka. Posléze se Woody i Buzz ztrácejí a odnáší si je domů Sid. Chlapec, který své hračky mučí a ničí. Do toho se blíží stěhování Andyho rodiny. Stihnou se Buzz a Woody vrátit dříve, než se jejich milovaný Andy vrátí? Na to se musíte podívat sami. - "Woody. He's brave, and kind, and smart. But that thing that makes Woody special, is he'll never give up on you, ever. He'll be there for you, no matter what." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již nějaké to desetiletí si neberu žádnou hračku do postýlky na spinkání, takže patrně nejsem cílovým divákem tohoto snímku, ale přesto musím po jeho zhlédnutí vyzvat své přátele, aby mi letos pod stromeček nedávali nová auta, klíče od luxusních vil, pernamentky do bordelu ani výlety do kosmu - já chci Buzze Rakeťáka. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý a viděl jsem tento film, tak mé nadšení bylo velké.Po 10 letech si to přípomínám a musím říct, že se mi to líbilo ještě více než před 10 lety.Naprosto úžasná animace, velmi originální příběh a hezké písničky . Vyjímečně musím také vyzdvyhnout český dabing, který je výborný.Určitě se jedná o jeden z nejlepších animovaných filmů, co jsem kdy viděl. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (102)

  • Film měl rozpočet pouhých 30 milionů amerických dolarů, což je nejméně v historii studia Pixar. Tvůrčí tým filmu tvořilo 110 zaměstnanců včetně 27 animátorů. Dalším "nej" je také suverénně nejkratší stopáž ze všech „pixarovek“: pouhých 77 minut. (Dlee)
  • Na jednom z aut můžete zahlédnout poznávací značku „HTT1195“, což je odkaz na producenta filmu, společnost Hi Tech Tunes. (HellFire)
  • Toy Story: příběh hraček je prvním celovečerním počítačově animovaným filmem, i proto si vysloužil Oscara. Pro ilustraci: vytvořit jedno políčko trvalo někdy až 13 hodin. (Pierre)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

Disney oznámilo kupu animáků a taky vyhazovy

09.02.2023

…a všechny jsou pokračování starších hitů. Tak by zhruba šlo shrnout to nejdůležitější z první letošní čtvrtletní konference společnosti Disney, na které vracející se šéf Bob Iger ubezpečil akcionáře… (více)

Reklama

Reklama