Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Střeštěná komedie, která stojí na prvotřídně napsaném scénáři pro Martina Lawrence coby Jamala v hlavní roli. On coby zaměstnanec Hradního světa spadne do vody a ocitne se ve středověku roku 1328 s opravdovým hradem, rytíři, králem atd. Se svým floutkovským chováním si jej každý hned povšimne a se svojí prořízlou hubou chrlí jednu hlášku za druhou. Například když chudákovi bez domova radí, aby si zašel nakoupit nábytek do Ikey a za stravenky si má koupit mýdlo a Tic Tac. Až u popravy pochopí, že skutečně se dostal o několik století zpět, když se k němu přikutálí prostě skutečná hlava. [8970. hodnocení, 179. komentář, 53%] ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle způsob komedie, zdá se mi být poněkud nešťastný. Snad mi pan Vančura odpustí, že jsem si půjčil úsloví z jeho slavného románu, ale je to asi to nejvýstižnější, jak lze tento film charakterizovat. Film mi přišel až neskutečně uměle poslepovaný a (s prominutím) jako naprostý totální blábol. Jedna jediná scéna byla vtipná a nečekaná, té jsem se i zasmál. Jednalo se o scénu, kdy hlavní hrdina ze sebe dělá černého rytíře a za zvuku akční hudby narazí do zdi. Ale byl to fórek tak povedený a tak originální, že vystačil na dvě hvězdičky pro tento film. Výkony chabé, scénář nezajímavý, zápletka nudná, prostě čerň a šeď. Dvě hvězdičky jsou patrně až příliš milosrdné, ale občas musí člověk trochu přimhouřit oko... ()

Reklama

maestrotatum 

všechny recenze uživatele

Hlúpučké a naivné ale zábavné. Taktiež je to jedna z mojich srdcových záležitostí kedže ako malý som sa zabával ako zmyslov zbavený. Bolo príjemné pozerať sa na grimasy papulnatého Martina a sledovať jeho pobyt v dobe stredovekej. Čierny rytier je menej úspešnou až neúspešnou komédiou ale sto ludí, sto chutí. Mne sa to páči a Marsha Thomason bola takou mojou platonickou láskou takže aj preto [60%]. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Trhněte si všichni nohou, aby jste se nepotentovali s tou kritikou. hnidopiši s maďarskýma vlajkama a co jako. byla to luxusní prča a Lawrenc si navždy zjískal mé srdce už v komedii s Timem Robinsnem Není co ztratit. Pokud vm nevyhovují banální komedie pro zábavu pusťte si doprdele Hamleta..... amen ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Černý rytíř vychází z myšlenky, která už musela napadnou leckoho, jak parodická a vtipná komedie by to mohla být, když by se současník strčil do středověku. Francouzské filmaře to naopak napadlo opačně. Jenže tady je to ozvláštněno tím, že se jedná o fikci, kdy muži se vše jen zdá a navíc je černošského původu. Muž si tak musí najít své místo na slunci, aby se nestal pouhým vyděděncem a zároveň získat lásku své milované. Tím, že se jedná o sen lze hodně nesmyslů, a to i v komedii neakceptovatelných, vysvětlit. Jinak se tu ale míchají dobré fóry vedle těch hodně špatných až vyloženě trapných. Ale Martin Lawrence prostě je herec bláznivých komedií. Škoda, kdyby se toho chytil dobrý režisér a ještě lepší scénárista a kdyby se to udělalo precizně a tvůrci by se víc zaměřili na středověk a jeho principy víc než na samotný příběh, mohla to být ještě o kus lepší komedie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Členovia Spoločnosti pre kreatívny anachronizmus pomohli pri historickej rekonštrukcii tohto filmu poskytovaním poradenskej práce a hraním ako komparzisti. (Arsenal83)
  • Mesto na pozadí Screen Gems Studios - ktoré bolo postavené v roku 1984 pre Rok draka (1985) - bolo zbúrané v roku 2000, aby uvoľnilo miesto pre exteriér hradu použitého v tomto filme. (Arsenal83)
  • Scéna, kde princezná Regina zakopne o posteľnú bielizeň, nebola napísaná v scenári, ale režisérovi Gilovi Jungerovi sa páčila, takže bola zachovaná a vložená do finálneho strihu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama