Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá komedie, která potěší hlavně díky trefným hláškách velkohubého černocha v podání bezkonkurenčního Martina Lawrence a několika srandovním situacím, jež jsou povětšinou postaveny na nedorozuměních. U filmu jsem se skvěle bavil. A ač jsem viděl hodně filmů o cestování v čase, tak mě tohle vděčné téma zřejmě jan tak neomrzí. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelný námět, strašné jeho provedení a zívačkový závěr, který nemůže vyrušit z klidu průměrného diváka amerických komedií, avšak zarputilé detektory kvalitních komedií pěkně (s prominutím) nasere. I kdybych si dokázal odmyslet historickou nevěrnost a dialogy, stále mi tu nezůstává nic hmatatelného ke slušnějšímu ohodnocení. Asi třikrát jsem se ale zasmál. 25% = 1/5 ()

Reklama

Desmi 

všechny recenze uživatele

Tomuhle "žánru" nasadili laťku Návštěvníci a Černý rytíř se k ní ani zdaleka nepřiblížil. S Martinem Lawrencem vlastně ani nemohl. ML pro mě jednoduše není herec. V každém filmu, co jsem s ním viděl, ze sebe dělá náramnýho vola, jenže vždycky z toho jde cítit ta přetvářka a totální nepřirozenost.. Komedii s inteligentním a řízným humorem od Lawrence asi čekat nelze.. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Je to len taká nenáročná lawrencovská šialená komédia, ktorá chce rozosmiať čo najväčšie publikum svojou jednoduchosťou a blbosťou. Chvíľami je to trapas a chvíľami sa aj zasmejem. Rozmýšlať pri tom netreba vôbec, ba by som to aj zakázal. Lawrence je poriadne šialený a film na ňom stojí aj padá. Je to taká milá nenáročná zábava. 50% ()

Treble 

všechny recenze uživatele

Lawrence je tak šíleně trapnej, až se z toho vyklubou geniální štěky. Máme sice slabší místa, ale vždycky se najde nějaká hláška, která je pomůže dobře překlenout. No film každopádně stojí a padá na překladu. Viděl jsem jeden hodně mizerný, kde nezabrala ani jedna hláška, ale viděl jsem i jeden super... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Členovia Spoločnosti pre kreatívny anachronizmus pomohli pri historickej rekonštrukcii tohto filmu poskytovaním poradenskej práce a hraním ako komparzisti. (Arsenal83)
  • Na rozdiel od filmu sa na anglickom kráľovskom dvore v tom čase hovorilo francúzsky, pretože angličtina bola považovaná za jazyk sedliakov. Táto angličtina bola zároveň celkom iná než je súčasná a ťažko by jej moderný človek rozumel. Prvý kráľ, ktorý po roku 1066 a nástupe normanskej dynastie začal používať angličtinu ako primárny jazyk, bol v roku 1399 Henrich IV. Dej filmu sa ale odohráva o 71 rokov skôr. (Arsenal83)

Reklama

Reklama