Reklama

Reklama

Anglie 14. století je světem rytířů ve třpytivé zbroji. Jamal jako cizinec v neznámém prostředí musí najít způsob, jak obstát na dvoře krále Lea, kde se vydává za sira Skywalkera. Po odhalení, že není šlechtic, je odsouzen k popravě, ale těsně před vykonáním rozsudku ho rebelové zachrání a utečou s ním. Nakonec se postaví do čela vzpoury proti tyranskému králi. Používá přitom fígle, jež se naučil v ulicích 20. století, získá nové přátele, srdce krásné dívky Victorie a po návratu do současnosti pochopí, že výlet do středověku byl něčím víc než jen lekcí z dějepisu. Potká milou dívku, až příliš podobnou jeho Victorii, jménem Nicole. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (13)

  • Na rozdiel od filmu sa na anglickom kráľovskom dvore v tom čase hovorilo francúzsky, pretože angličtina bola považovaná za jazyk sedliakov. Táto angličtina bola zároveň celkom iná než je súčasná a ťažko by jej moderný človek rozumel. Prvý kráľ, ktorý po roku 1066 a nástupe normanskej dynastie začal používať angličtinu ako primárny jazyk, bol v roku 1399 Henrich IV. Dej filmu sa ale odohráva o 71 rokov skôr. (Arsenal83)
  • Vo filme niekoľkokrát visí na hradbách maďarská národná vlajka, ktorá v tom čase samozrejme neexistovala. (Arsenal83)
  • V skutočnej histórii bol v roku 1328 anglickým kráľom Eduard III., ktorý bol v tom čase 15-16 ročný mladík a nie starec na tróne, akým je kráľ vo filme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama