Reklama

Reklama

Království ohně

  • USA Reign of Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V dnešním Londýně pozoruje dvanáctiletý chlapec svoji matku, stavební inženýrku, jak neúmyslně probudí ze spánku trvajícího staletí obrovského oheň chrlícího draka. O dvacet let později je náš svět těmito obludami a jejich mláďaty zamořen a téměř zničen. Vrchní požárník Quinn (Christian Bale) má za úkol toto nebezpečí odvrátit a udržet malou komunitu při životě. Do jejich středu přijde Američan Van Zan který tvrdí, že ví, jak tyto obludy zabít a jak zachránit lidstvo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Ježišmárja,to byla zas jednou blbost.Čekal jsem slušné béčko s draky.Dostalo se mi špatného béčka,ve kterém ti draci skoro nejsou.Zhruba jednou za dvacet minut se objeví,něco zapálí a zase si zalezou,asi někam pokecat.Jsem asi jeden z mála lidí,kteří nesnáší Christiana Balea a tady si u mě fakt moc nepolepšil.Silácké pózy Matthewa McConaugheyho byly dost směšné a jediný z hereckého obsazení,kterého mám rád,tedy Gerard Butler,dostal spíš cameo.Stručně řečeno,je to hodně špatné a to jsem od toho zázraky vážně nečekal.20 % ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gregg Chabot, Kevin Peterka, Matt Greenberg .. Hloupoučké post apokalyptické béčko. Hříčka přírody - drak - jako odpověď na to, jak vyhynuli dinosauři, proč přišla doba ledová a kdo téměř vyhubí lidstvo. Úvodní sekvenci jsem ještě přežil bez úhony a první scény z tábora zbytku civilizace mne pobavily (zejména divadelní představení „Jsem tvůj otec“ ala Star Wars), ale pak už jsem se jen nudil. Hudba je průměrná, avšak oproti celku působí asi nejlépe, spolu s hereckými výkony. Bohužel toho scénáře a heroicky hloupé režie díky nímž lze draka vyřídit třeba jen sekerou.. 30%. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vize posapokalyptické budoucnosti světa, jenž ovládají draci ? Nápad dobrý, ale jeho uskutečnění bohužel ne. Bale se zase snaží hrát na maximum, Butler také, McConaughey dostává opravdu nečekanou, ale velmi kvalitní vizáž. Bohužel ať se herci snaží sebevíc, ať je ve filmu sebevíc milých momentů jako Luke versus Darth Vader, scénář je tak předvídatelný a stereotypní, že film uběhne jako nic a finální pocit ani neexistuje. Už od momentu, kdy do "pevnosti" přijede drsňák Van Zan se svou úžásnou teorií si divák uvědomí, jak vše skončí. Nejhorší věcí na celém filmu je ale jeho hlavní lákadlo - draci. Nejenže, když se objeví, tak jsou záběry na ně nijak kolosální a fantastické, ale hlavně jejich "dílo" zkázy ve mně velké napětí neprobudilo. A finální souboj o záchranu planety ? Výsměch s McConaugheyho "kamikaze" stylem doslova uspává. Ne díky, ale tohle zkrátka nedosahuje Dne Nezávislosti. Final Decision: 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film jsem kdysi viděl dokonce dvakrát v kině. A to díky tomu, že jsem měl vstupenky na tento film zadarmo. Ale film mne zaujal a docela se mi líbil. Ale dnes, asi po pěti letech, kdy jsem ho viděl poprvé, to vnímám trochu jinak. Nápad je zajímavý, docela dobře natočený, ale fantasy prostě není můj šálek čaje. Nemám nic proti tomuto filmu, to rozhodně ne, spíše je to asi ve mne. A nevím proč, ale mám pocit, že film se dal natočit lépe, nebo spíše, že scénář mohl být trochu jiný, ale těžko do toho kecat, když jsem si ani režijní, ani scénáristickou profesi nikdy nezkusil. Každopádně dějově se jedná o zajímavý snímek, který jistě stojí za zhlédnutí, ale názor diváka může být rozporuplný. Herecké výkony mi přišly jako vcelku dobré, vzuální efekty byly lehko uvěřitelné, skutečně jsem věřil, že jedná o reálné a živé draky. A tak, protože bych se do toho nerad ponořoval hlouběji, dávám průměrné tři hvězdičky a více bych to nerad rozpytvával. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ono to vůbec neni tak špatný jak většina píše. Skvělé efekty, místy celkem snesitelná hudba a skvělé obsazení z tohohle díla dělají parádní podívanou, která je ale hrozně moc srážená nevýraznym scénářem a dějem. Kompletně předělat scénář, hlavně posledních 20 minut, vymyslet lepší hudbu a dát tomu o půl hodiny na víc a bylo by to na pět hvězd. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (11)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy ako Salamander či Where Heroes Go Down. (MikaelSVK)
  • Natáčelo se v Irsku ve Wicklow Mountains, a to pouze pod podmínkou, že po sobě štáb nezanechá žádné stopy, které by hyzdily krajinu. (HellFire)
  • Natáčalo sa na lokalitách ako sú Dublin, Glendalough v Írsku či Trafalgar Square v Londýne. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama