Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Životní příběh amerického lupiče z Divokého Západu Jesseho Jamese (1847 – 1882) se stal inspirací pro řadu westernových snímků. Na plátnech kin se začal objevovat již v éře němého filmu a v roli Jesseho Jamese se objevili slavní herci jako Robert Duvall (Velká Northfieldská loupež) nebo Brad Pitt (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem). V roce 2001 natočil režisér Les Mayfield moderní verzi příběhu o legendárním psanci, jehož jedni vnímali jako nebezpečného zločince a druzí oslavovali jako hrdinu. V akčním westernovém snímku Psanci Ameriky se v roli neohroženého pistolníka představil irský herec Colin Farrell, pro něhož to byla jedna z prvních větších hereckých příležitostí. Příběh pojednává o tvrdém gangu bratří Jamesů a Youngerů, kteří se po skončení americké občanské války vrací zpátky na své farmy v Missouri. V rodném městečku se však setkávají s nelítostným železničním magnátem, který s pomocí bandy pistolníků zastrašuje místní obyvatele a za směšné částky vykupuje jejich pozemky na stavbu železnice. Mladí farmáři se ale nemíní vzdát svých pozemků za žádnou cenu a brání, co jim právem náleží. Začíná jedna z největších štvanic v historii Divokého Západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

korok 

všechny recenze uživatele

Colin Farrell jako sympaťák, dobrák a hrdina Jesse James. Nejsem si úplně jistý, zda-li měl tyto vlastnosti hodné uznání skutečný Jesse James (spíš ne) ale prostě tady se mu a jeho bandě nedá nefandit. Na své si přijdou také ti, kteří touží vidět Jesseho jakýs takýs šťastný konec, než jak tomu bylo pochopitelně ve skutečnosti. Spousta pořádných akčních přestřelek - no co víc si od westernu přát. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové svěží jak Ali Larter, dějem přímočaré, jen občas se zákrutami jak severoamerická železnice, snadné jak tenkrát na západě vyloupit banku a hlavně funkční ať psanými či nepsanými zákony nebo slovem chlapa znamenajícím totéž co jeho činy. Celkově nenadchlo ani neurazilo, ale kvůli trojlístku Farrel-Macht-Dalton, For Me lehce nadprůměrné. Jinak se shoduji s alunou v postřehu o podobnosti dvou z herců, což jsem si nezávisle uvědomila u scény v žaláři. Jak asi Dalton snáší nemilosrdné plynutí času při pohledu na Colina, coby svého následovníka i konkurenta. Asi dobře, když si do čuně nakonec nedali, naopak se elegantně parťácky dohodli. No jo Střelci a nejen jako pistolníci.;-) ()

Reklama

werus 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmík, jestli si dobře pamatuju, dávali v televezi někdy o víkendu odpoledne. Nebylo nic lepšího na práci, tak proč se nepodívat, že.. No a jak se mi to zalíbilo!! Colin Farrell je kapitola sama pro sebe, tam není co řešit, skvělý výkon a v roli mu to sekne :). Je pravda, že nebýt jeho, hodnocení by asi trochu kleslo. Jak nejsou westerny zrovna můj nejoblíbenější žánr, tak tohle mě fakt bavilo, možná proto, že se toho žánru Psanci tolik nedrželi a když bylo potřeba, svižně přeběhli do komedie, akčňáku nebo romantiky.. A k tomu všemu i slušná hudba. Dohromady z toho vyšel velmi dobrý, nadprůměrný film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dávno sa mi nestalo, že som od začiatku tušil, že film bude až do konca mať riadne grády a nechápem tieto nízke hodnotenia. Prosím nenechajte sa zmýliť žánrom "komédia", nie je to žiadny spaghetti žáner, proste je tam len pár trefných, milých a napätiu neubližujúcich hlášok. Príjemní príbeh, príjemný herci. Síce nie je taký typicky špinavý a atmosféra západu tiež nie je na jednotku, ale ja som si prišiel na svoje. Aspoň na 75%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jasné! Prvotriedny popcorn so všetkými tými výbuchmi, dobrým tempom a výbornou kamerou. Všetky tie prehnanosti berem, film ma bavil. Jediné čo mi tam nesedelo bola (síce sympatická) Ali Larter, predsa len to nieje moc westernová kočka. A tiež by som nečakal vo westerne Moby-ho hudbu. Ináč môže byť. Kto sa chce nenáročne zabávať je to výborná voľba. Silné tri hviezdy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v druhém největším státě USA - Texasu. (rawboy)
  • V titulkoch je uvedené použitie záberov z filmu Maverick (1994). Ide o krátku scénu s parníkom, keď sa Jesse (Colin Farrell) a Zee (Ali Larter) snažia dostať na Floridu. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie trvalo 65 dní, z toho počas 45 dní sa teplota pohybovala okolo 40 stupňov Celzia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama