Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vysoce zneklidňující thriller který mrknutím oka přepíná mezi survival hororem, černou komedií a psychologickým dramatem. Režisérský talent se v rodině Lynchových očividně dědí, stejně tak smysl pro podivnost. Surveillance by sice v tatínkově kinematografii působil vcelku civilním dojmem, ale v porovnání s běžnou produkcí je to pořádně atmosférická úchylárna. Divné je všecko, od postav, přes nejspíš záměrně přehrávající herce, až po za vlasy přitažený příběh. Upřímně, vůbec mi to nevadilo. Díky drastickému úvodu, perfektnímu výkonu Billyho Pullmana a skvělé kameře jsem film sledoval se zatajeným dechem. Skvělý zážitek, až nepříjemně realistický a silný. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

S trochou logického uvažování to každýmu hned dojde (kdo jinej, kdo tam hraje a je to dvojice, by to tak asi mohl být?). Ale to nejhorší jsou otřesné herecké výhrony jak od Vladimíra Hrona. Nejhorší film Billa Pullmana i Julie Ormond. Hlavně po tom ohromném a neočekávaném zvratu se na to pak už nedá vůbec dívat. Je mi jasny, že se asi bude hodně srovnávat s režisérčiným otcem, ale to já dělat nebudu. Budu objektivní, takže tomu dám krásnej odpadek. Ten film nemá vůbec žádnej smysl a nic vám nedá. Připadal jsem si, jak kdybych se koukal na dlouho ohlodanou mršinu, ne na film. Je to fakt o ničem, teda pokud se zrovna nevyžíváte v hromadách mrtvol (ktery nejsou dobře udělany) a zároveň se bojíte dobře udělanejch gore efektů. Když se tam má stát něco násilnýho, většinou to není vidět. Jo a dabovat i zpívání při poslechu rádia, to je fakt dabérskej hnus, chch. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Aj napriek môjmu trojkovému hodnoteniu, tento film stojí za pozretie. Je tu však pár zádrhelov. V prvom rade, film sa sám (logicky) hlási k "lynchovinám" ale v ich konkurencii neobstojí ani s jednou. Za druhé, sú tu filmy ako napr. VYVRHELI PEKLA, FUNNY GAMES USA, ktoré majú podstatne zaujímavejší rukopis. A po tretie, Bill Pullman tu v podstate imituje herectvo Roberta De Nira, čo nie je chyba, len je to divné... Je to však zaujímavý a napriek zakopnutiam (vo forme nevyváženého tempa) mrazivý film. Julii Ormond vek celkom pristane a nie je u nej ani stopy po jej naivných postavách z minulosti. Guláš už niekoľkokrát vydeného, ktorý však poteší, keďže tento žáner nepraská vo švíkoch... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela podivuhodný snímek, kterému se místy daří fungovat jako thriller i jako komedie/parodie. Jistým zvráceným způsobem to navíc i drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to tak drželo spíš díky mojí náladě, než kvůli schopnostem tvůrců. Za celou dobu sledování jsem nenabyl jistoty, že po mně filmaři opravdu chtějí, abych se spolu s filmem co pět minut přepínal do jiné polohy (což by nevadilo, kdyby to bylo záměrně a s nějakým cílem), nebo zda-li je to jen potřeba vyvolaná jejich neschopností. Velmi pěkné zakončení dává jistou naději v to, že jste byly hodinu a půl v rukách chytrých lidí, ale když si člověk vzpomene na momenty s "hodným a zlým poldou", otřásá se naděje v základech. No v součtu je Surveillance poměrně netradiční snímek, který stojí za zkoušku. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obával som sa dvojzáprahu lynchovských myšlienkových pochodov, ale našťastie Davidova dcéra pochytila z otcovho genetického odkazu len tú normálnejšiu tvorcovskú časť a kvality na strane zručnosti. Zaujímavá je prezentácia príbehu z trojpohľadu hlavných postáv, jeho obsah však režisérka a scenáristka mohla nechať ešte dozrieť. Štylistická stránka filmu tak vysoko presahuje jeho obsah, v ktorom k vyššiemu hodnoteniu nepomohol ani celkom dobrý záver a herecký nadštandard. 70%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Jennifer Lynch za tento film, jako první žena, získala ocenění "Nejlepší režisér" na New York City Horror Festival a Ryan Simpkins získala ocenění "Nejlepší herečka". (TomikZlesa)
  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)
  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama