Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez jediného hluchého miesta a teda bez námietok. Herci ako zrodení pre svoje role, evidentná pohoda na pľaci, hravý spôsob rozprávania, brutálne scény funkčné (skvele dramatizujú dej), super finále. Nič objavné, ale pekne na hrane, ako divák som bol plne v moci tohto filmu. Zvlášť oceňujem tvorcov za odmietnutie hry na prekvapujúci zvrat v závere. Pointa je naznačená dosť skoro, ale karty sú už vtedy rozdané tak, že ešte len od tej chvíle začne byť Surveillance napínavý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lynchová udělala jednu jedinou chybu, ale za to obrovskou. Celkem brzy přišla jedna věta, která de facto odhalí celou pointu. Ta kdyby nepřišla, tak je to u mě snad stoprocentní záležitost. I tak jsem si alě vychutnal výbornou lynchovskou režii a perfektní vedení herců, přičemž Pullman a Ormondová zářili snad nejvíc za celou svou kariéru. Alespoň v mých očích. Jestli bude Jennifer takhle pokračovat a napříště se vyvaruje toho minima chyb, tak jednoho dne se tatíkovi snad i vyrovná. 85% ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Když si o filmu přečtu, že má mít zajimavý nebo šokující konec, nedá mi to a v prnich minutách si řeknu tu najbsurdnější kombinaci, jak by to mohlo dopadnout. Stalo se mi to u prvního SAW a i tady, že jsem se prostě trefil. Není to um ani s tím nechci jít do televize, ono je to ve skutečnosti zklamání, i když v některých případech je to dobře odůvodněné. Chtěl bych jenom vyšvihnout pár věcí, jako Pullman je už dost starý a Ormond se mi do role nehodila, ale taky že postava feťačky byla hodně sympatická a herečka Pell James ji zahrála na výbornou. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela podivuhodný snímek, kterému se místy daří fungovat jako thriller i jako komedie/parodie. Jistým zvráceným způsobem to navíc i drží pohromadě, ale nemůžu se zbavit pocitu, že to tak drželo spíš díky mojí náladě, než kvůli schopnostem tvůrců. Za celou dobu sledování jsem nenabyl jistoty, že po mně filmaři opravdu chtějí, abych se spolu s filmem co pět minut přepínal do jiné polohy (což by nevadilo, kdyby to bylo záměrně a s nějakým cílem), nebo zda-li je to jen potřeba vyvolaná jejich neschopností. Velmi pěkné zakončení dává jistou naději v to, že jste byly hodinu a půl v rukách chytrých lidí, ale když si člověk vzpomene na momenty s "hodným a zlým poldou", otřásá se naděje v základech. No v součtu je Surveillance poměrně netradiční snímek, který stojí za zkoušku. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film připomíná zlý sen - od záblesků pod titulky až po závěrečný záběr - kdy vše je jiné než se zdá (Jennifer se evidentně od tatínka hodně naučila!) a rovinatá jednotvárná krajina přeťatá jen silnicí funguje (stejně jako u např. Modré Electry Glyde či Spilbergova Duelu) jako bezútěšná poušť, kde jste vydáni všem a všemu zlému napospas.... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)
  • Postavu Sama Hallawaye měl původně hrát Billy Burke, několik dní před natáčením však odřekl, a proto ho nahradil rodinný přítel Lynchových, Bill Pullman. (TomikZlesa)
  • Píseň "Speed Roaster", která zní při závěrečných titulcích, zpívá režisérčin otec David Lynch. (skudiblik)

Reklama

Reklama