Reklama

Reklama

Pod kontrolou

  • Česko Pod dohledem (více)
Trailer 1

Extrémně nebezpeční masoví vrazi projíždí krajinou a mezi lidmi se šíří strach. Policie je bezradná, dokud maskované vrahy při jedné akci náhodou nezahlédne trojice očitých svědků – starší policista, osmiletá holčička a mladá žena závislá na drogách. Na jejich výslechy pod dohledem kamer jsou povoláni dva speciální agenti FBI. Původně rutinní práce se brzy změní v tajemnou hru, kterou mezi sebou svědci a agenti hrají. Nikdo zde totiž nemluví pravdu. Originální příběh s nečekaným zvratem natočila režisérka Jennifer Lynchová, dcera významného režiséra Davida Lynche. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (157)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo do kolen. Lynchová holčina ukazuje že dokáže vzít žezlo po tátovy. Teda ne že by film byl až tak divnej jako Lynchovi filmy, ale je to naprosto dokonale natočené a pár scén mi toho Lynche dost připomínaly. Atmosféra je zapadlá a fakt působí dobře, herci hlavně Pullman hraje naprosto výborně, a ostatní taky. A rozuzlení je takové kulervoucí že jsem byl více překvapen než třeba u Saw. Tohle se prostě povedlo, a od 5* mě dělý opravdu málo. Paráda a super překvapení. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez jediného hluchého miesta a teda bez námietok. Herci ako zrodení pre svoje role, evidentná pohoda na pľaci, hravý spôsob rozprávania, brutálne scény funkčné (skvele dramatizujú dej), super finále. Nič objavné, ale pekne na hrane, ako divák som bol plne v moci tohto filmu. Zvlášť oceňujem tvorcov za odmietnutie hry na prekvapujúci zvrat v závere. Pointa je naznačená dosť skoro, ale karty sú už vtedy rozdané tak, že ešte len od tej chvíle začne byť Surveillance napínavý. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lynchová udělala jednu jedinou chybu, ale za to obrovskou. Celkem brzy přišla jedna věta, která de facto odhalí celou pointu. Ta kdyby nepřišla, tak je to u mě snad stoprocentní záležitost. I tak jsem si alě vychutnal výbornou lynchovskou režii a perfektní vedení herců, přičemž Pullman a Ormondová zářili snad nejvíc za celou svou kariéru. Alespoň v mých očích. Jestli bude Jennifer takhle pokračovat a napříště se vyvaruje toho minima chyb, tak jednoho dne se tatíkovi snad i vyrovná. 85% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Za 3 s odrenyma usima. Lynch je proste jenom jeden, a i kdyz bude v titulcich napsanej treba stokrat, ale nebude to jeho prace, tak to stoji za prd. Protoze koukate na "jakobylynche", a to proste neni ono. Nakonec z toho vyjde takovahle napodobenina...no nic. P.S.: jak dlouho Vam trvalo nez jste poznali kdo je ten spatnej? Taky celych cca deset minut...? ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vysoko nadpriemerne viac nez dve tretiny filmu, v ktorych je skvelym sposobom budovana atmosfera, su bohuzial v mojich ociach podkopane prehnanou pointou, ktora sice film nedegraduje niekam uplne dole, avsak stale na mna posobi ako past na oko. Kazdopadne, ta hodina a pol urcite stoji za obetovanie, pretoze film to je naozaj viac nez dobry. 3,5/5* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Podle Jennifer Chambers Lynch měl být film původně o čarodějkách. (TomikZlesa)
  • Jennifer Lynch za tento film, jako první žena, získala ocenění "Nejlepší režisér" na New York City Horror Festival a Ryan Simpkins získala ocenění "Nejlepší herečka". (TomikZlesa)
  • Jedná se o první celovečerní film režisérky Jennifer Chambers Lynchové po patnáctileté pauze, která následovala po dokončení snímku Helena v krabici (1993). (Conspi)

Reklama

Reklama