Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Fr 

všechny recenze uživatele

její práce je starat se o lidi. stařík Ben má před sebou tak měsíc života, nemluví a bydlí v krásném tajemném domě, ve kterém nejsou zrcadla. nikde. ale je tu Benova manželka, která má starost, aby Caroline porozuměla jejímu domu a také univerzální klíč....finále příběhu je opravdu originální. dalo mi zapomenout, že jsem sledoval pouze horor o domu, ve kterém straší. během filmu se nenudíte, navíc tu jde o zajímavé věci jako je voodoo, což mě zajímá. nekřičel jsem strachy, jen tiše seděl a hleděl. takže: hlavně díky závěru, za 4. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kľúč určite nie je čistokrvný horor. Je to mysteriózne krimi. Síce s céčkovým obsadením, ale s podarenou pointou. K samotnému pozretiu, napriek nízkemu hodnoteniu, ma inšpirovala skutočnosť, že scenár napísal Ehren Kruger. Má na konte môj najobľúbenejší horor Kruh a tiež jeden z najlepších záverov, a to vo filme Miluj bližního svého. Tu sa mu opäť podarilo zvýšiť zážitok rozuzlením. Škoda, že prešiel na temnú stranu a začal písať popcornové bijáky pre deti a mládež. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další průměrný horor s nevyužitým potenciálem. Režisér po celou stopáž efektivně buduje atmosféru, až máte dojem, že koukáte na nějaký vybroušený klenot ze světa hororu. Bohužel, po čase však začnou na povrch vyplouvat některá hororová "klišé", a film z výšiny spadne rovnou na dno průměrnosti. Celkový dojem pohřbívá i odfláknutý konec, který byl předvídatelný asi už od poloviny filmu. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezky vymyšleno, to se mi moc líbilo. Sice celkový děj je už slabší, ale i tak nemůžu říct, že bych se v některých pasážích vyloženě nudil, protože, na rozdíl od jiných hororů, se v něm, i když někdy pomalu, ale stále, něco děje. Pár strašidelných okamžiků se v tomto "hororu" objeví, určitá (nutná) dávka mystična a nadpřirozených sil vůbec není na škodu, něco je hodně čitelné, něco ale ne, a to něco mě na konci dostalo (nebo jsem možná jen natvrdlej, že mě to nenapadlo už dřív). Každopádně silný závěr ve mě zanechal dobrý dojem z jinak průměrnéhbo filmu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jižní oblast New Orleans, velký tajuplný dům, obestřený pradávnými kouzly, mystikou a magií hoodoo. Tento dům obývají staří manželé. Violet - oddaná až za hrob, ale komu..? Ben - nemohoucí, umírající a vyděšený (k smrti).. ale z koho..? Luke - velice obětavý právník.. ale pro koho..? Carolin - ošetřovatelka otevřené mysli.. v co má uvěřit..? Cecile a Justify - dva „věrní“ sluhové (víra je cesta ke změně..). / Minulost číhá za dveřmi, které se dají otevřít pouze univerzálním klíčem… // „Lidi prostě nechápou sílu oběti.“ ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)

Reklama

Reklama