Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Specs 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Pavel Muk: - "Hare Krišna." Josef Muk: - "Pochválen buď Ježíš Kristus." & Valinka: - "Tati, já chci králíčka." otec Muk: - "Podívej se do trouby, jestli tam ještě něco nezůstalo." Valinka: - "Ale já bych chtěla živýho, ne vokousanýho!" & babička Muková: - "Kdybyste mi radši koupili k vánocům nějakej hrob..." Josef Muk: - "Hrob. K čemu by ti byl?" babička Muková: - "Aspoň si budu mít kam lehnout." Josef Muk: - "Jo, a nastydneš." & Karel Muk: (Poté, co zazvonil na zvonek a v bytě mu vybuchl plyn.) - "No co, no, tak jsem neměl klíče, no!" ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Vachler Vachlerovič řekl, že jeho Doblba! bude velmi výživná porce. A bylo tomu přesně naopak, při jeho hlavním servírovaném chodu jsem dostal neuvěřitelnou chuť změnit restauraci a dát si něco...cokoli jiného. Klidně nějakou mizernou švejžužu. Smát se dalo přesně třem slovním a situačním vtipům, zbytek byl šeď, nuda, neohrabaná režie a tragická neschopnost za každou cenu zaujmout a pobavit diváka. Nic z toho nevyšlo. Prosím dost! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo všetko môže spôsobiť nečakané dedičstvo.... Áno, tak to už na svete chodí, že pokiaľ ide o peniaze, ako prví sa vždy pohádajú príbuzní. Ide o takú zvláštnu kucapacu, ktorú výrazne drží nad vodou herecké umenie Jaroslava Dušeka, na ktorom to všetko stojí a padá. Jeho groteskný humor je prazvláštny ale vždy funguje. Priemer. 60/100 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Komedie určená pro fanoušky Duška a Čtvrtníčka. Pro ostatní je to nesmírná blbost a nuda. Já patřím mezi ty, kteří Čtvrtníčka mají rádi, přesto mi tato černá komedie o tom, co může způsobit neustálé lhaní a podvádění, přišla místy hodně prázdná a nudná. Je pravda, že úvodní třetina a závěrečných 10 minut se velmi povedlo, ale vše mezi tím je jen mlácení prázdné slámy. Vznikla, tedy alespoň pro mně, sice zajímavá černá komedie, ale její celkové vyznění je hodně slabé a i tak trochu hořké. ()

vitajak 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si tenhle film pořádně zařadit – chvíli to byla komedie, chvíli vážné, chvíli trochu ujeté – ale klady převažují nad zápory tohoto nesourodého dílka od Petra Vachlera - i když žádnou velkou bombu nečekejte. Je fakt, že jsem to viděl jen jednou a je možné, že při dalším shlédnutí bych hvězdu přidal... Ale zase na druhou stranu, kdyby v tom nehrál Dušek a Čtvrtníček, tak bych zase jednu ubral. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Část filmu se odehrává v obci ŽIHOBCE. Žijí zde filmoví rodiče hlavního hrdiny. Obec se nachází asi 8 km východně od Sušice v krásném prostředí šumavského podhůří. Dominantou obce je kostel se štíhlou věží. Je zde zámek, dva obchody, hostinec, koupaliště a sportovní areál. (blackrain)
  • Natáčení probíhalo také v Praze. Například na Vyšehradském hřbitově nebo v krematoriu ve Strašnicích. (SONY_)

Reklama

Reklama