Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ivor Guest: 1. What A Waster ,2. Going Underground ,3. Rock & Roll Machine ,4. Hunted By A Freak ,5. Swastika Eyes ,6. House Of Jealous Lovers ,7. You're Fit But You Know It ,8. Miss Lucifer ,9. Watermellon ,10. Stumble & Fall ,11. Borstal Breakout ,12. Tunnel Vision ,13. You're The One For Me ,14. Now Is The Time ,15. Bulletproof ,16. Dogzilla ,17. Ever Fallen In Love , ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie než o rok neskôr natočený Hooligans (2005). V prvom rade oproti "druhej časti" prvotný Hooligans neobsahuje prakticky žiadne emócie (najmä ak si porovnáte závery oboch filmov.. nebudem spoilerovať). Čo k tomu viac povedať? Lepší priemer, rozhodne nič do čoho by som sa mal chuť pustiť znova. Dodatočne mi prišli zbytočné niektoré línie (čo je pri snímku s tak krátkou stopážou veľké mínus) - za príklad, story dvoch veteránov/dedulov a Tommyho neustále snenie. A menší spoiler - to sa Tommymu sníval dokola ten istý sen len aby sme na konci zistili, že sa nejednalo prakticky o nič dôležitého? Iba dostane trochu na držku? No jé, hrôzostrašné odhalenie. Skutočne nerozumiem zmýšľaniu scenáristu. Fucking weird.. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Další a na delší dobu poslední film o chuligánech, který sem skouknul. A pro změnu se jedná opět o hooligans from England. Holt je to kolébka tohoto zvláštního koníčku. Jestli se tenhle film zakládá na pravdě (pravděpodobně ano), tak sem teda dost zíral na to, že každý správný chuligán si před rvačkou nejdřív dá pěkně do nosu (šňup, šňup) a až po tom jde rozmlátit a rozkopat hlavu svýmu soupeři. Tenhle film je zase kousek jiný než ty předchozí, je jiný v tom, že se vlastně vůbec nepodíváme na stadion, jedná se víceméně o pouliční rvačky a mimo stadiónové aktivity :o). Hlavního hrdinu už sem poznal v Podfucku a Sbal prachy a vypadni a musím teda říct, že i tady budil hrůzu a pořádný respekt. Hudba do filmu vybraná na jedničku, občas nějaký to techno, občas vostrej punk. Ale k absolutní spokojenosti mi tam přecijen něco scházelo. Když to tak vezmu tak, nejlepší filmy o chuligánech jsou z mýho pohledu : Proč? a Rise of the footsoldiers. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Tak jako filmy o skinech mají vítěze (Kult Hákového Kříže) tak filmu o Hooligans mají toho svého. Není to ale případ Football Factory, ač jsem se sám sobě divil. Za lepší a poutavější snímek považuju Hooligans s Frodem Pytlíkem. Prostředí a herci tu pro mě nejsou vůbec atraktivní a až na konci filmu se začne trochu něco dít. Čekal jsem daleko více... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Klasika jako Sbal prachy a vypadni, škoda jen, že taková problematika u nás nezajímá mnoho lidí. Každopádně děj filmu, který má spád a až na trochu toho sadismu, na který se příliš vaše partnerka nebude nejspíš chtít dívat se nikdo při tomto filmu nebude ani na vteřinu nudit. Trošku více se mi ale líbilo Green Street Hooligans, ale jinak je to podobnej film jak do tématiky, tak převyprávěním příběhů, a méně romantiky jak u Green Street. (( :: ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Když se film promítal v Malmö ve Švédsku, skončilo to rvačkou mezi fanoušky Malmö FF a Helsingborg IF. Po tomto incidentu byl vydán zákaz označení klubové příslušnosti v kině. (don corleone)
  • Tamer Hassan, který hraje ve filmu šéfa chuligánů Millwallu, tomuto týmu fandí i ve skutečnosti. (don corleone)

Reklama

Reklama