Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten tip vtipnej drámy, ktorý sa nepopiera. Film mi pripomína niektoré drobnosti, pre ktoré mám rada Veľkú Britániu. Možno by som zvolila iný futbalový klub, inak sa tomu nedá nič vyčítať. Herci vedeli presne čo majú robiť, starší, mladší, nebolo tam nejaké extra ženské obsadenie, našťastie: -tie sú väčšinou také, že v takomto filme všetko pokazia. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý pohled do zakulisí ,pravých, anglických fotbalových fans.Spojení všech osudů a situací se opravdu povedlo a celkově to na mě působilo spíž depresivněji(a to je asik dobře)ikdyž konec byl spíž optimistický.Danny Dyer předvedl(stejně jako v Human Traffic)v rámci žánru-skvělý výkon.Nezapomenutelná scéna při coachingu malých fotbalistů:)) ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Slušný film. Nie masterpiece, ale dorbý film určite. Môžem hooligenské filmy. Tu vidno určité paralely s green street hooligens s Elijahom Woodom. Neviem čo bolo prvé, ale Frodov film som videl skôr a aj ma viac zasiahol. Toto malo zas surovejšiu autentickosť a pár drobných ale ultimátnych vychytávok, ako napríklad zavretie do policajnej dodávky a alebo hajzlová scéna s Tamero Hassanom a Danny Dyerom. Skrátka filmu svieti 75% a nemôžem nič len s tým percentom súhlasiť. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Klasika jako Sbal prachy a vypadni, škoda jen, že taková problematika u nás nezajímá mnoho lidí. Každopádně děj filmu, který má spád a až na trochu toho sadismu, na který se příliš vaše partnerka nebude nejspíš chtít dívat se nikdo při tomto filmu nebude ani na vteřinu nudit. Trošku více se mi ale líbilo Green Street Hooligans, ale jinak je to podobnej film jak do tématiky, tak převyprávěním příběhů, a méně romantiky jak u Green Street. (( :: ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Football Factory" je snáď jediný film za posledných desať rokov z produkcie Veľkej Británie, ktorý by som mohol pozerať stále dokola. Výborným spôsobom zachytáva život anglických futbalových Ultras. Ano, zachytáva, mapuje, predkladá i nezasveteným divákom atmosféru aká panuje medzi chlapmi, pre ktorých je najväčším povyrazením ísť cez víkend z niekoho vymlátiť dušu. Nemoralizuje, ani sa nejak nesnaží to hlbšie riešiť. Čo je len dobre. Oi!, Oi!, Oi! "Footbal Factory" je výborný filmový zážitok, a nie len pre chuligánov. ***** ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)
  • Poslední film, ve kterém se objevil herec John Junkin, který hrál postavu Alberta. (don corleone)
  • Rod hraje ve filmu v jedné scéně hru "Grand Theft Auto: Vice City", kterou produkuje firma Rockstar Games. Jde o společnost, která se podílela na produkci filmu. Danny Dyer mimo jiné pro ně namluvil i hlas Kent Paula ve této hře. (don corleone)

Reklama

Reklama