Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzneste se na kouzelném létajícím koberci a vydejte se na napínavý let plný legrace s Aladinem. Skvělé dobrodružství doplňuje podmanivá hudba, oceněná Oscarem. Aladin žije se svou rozpustilou opičkou Abu uprostřed kouzelného města. Jeho obyčejný život naruší dobrodružství, ve kterém se snaží zachránit princeznu Jasmínu ze spárů zlého kouzelníka Jafara. Aladin ale není na těžký úkol sám – má kouzelnou lampu. Stačí ji otřít a zjeví se džin, který má smysl pro humor a dovede měnit podoby. A splní i Aladinovo přání proměnit se v prince, aby okouzlil Jasmínu. Moc lampy však odhalí také Jafar a pokouší se jí zmocnit. Aladin musí nad Jafarem zvítězit a použít k tomu veškerou svou chytrost. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších novodobých Disneyovek. Již standarně výborná hudba a písně Alana Menkena, skvělá animace a hlavně spousta nápadů. Nejen létající koberec, ale zejména džin z lampy (v originále namluvený Robinem Williamsem, kterému se podle mě i podobá) je naprosto geniální - jeho eskapády při čarování a předvádění se při všem možném jsou prostě kouzelné (a navíc ne všechny jeho vtípky jsou určeny dětem). Škoda, že u Disneye v současné době zapomínají, jak se točí dobrý rodinný film. Jestli si to chcete připomenout, Aladdina vřele doporučuji. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Disney mě zase dostal. "Aladina" jsem neviděl, když šel do kin, nebo když tu kolem něj byla nějaká mánie. Uniknul mi jako spousta dalších filmů, a tak jsem byl docela zvědavý, jak na mě zapůsobí. A zapůsobil přesně tak, jak jsem očekával. Jsou zde parádní postavy, parádní písně, což jsem nečekal, a jednoduchý, ale prostě hezký příběh, který pořád funguje. No jo, Disney mě pořád baví. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

"Like so many things, it is not what is outside, but what is inside that counts." Tahle půvabná pohádka představuje po "Kráska a zvíře" nejzářivějšího vyslance slavné Disneyho éry z počátku 90. let, "Aladina". Pochází z doby, kdy ve studiu strýčka Walta ještě animace byla králem a nikoli, jak je tomu teď, pouhým otrokem ve službách moralizujících báchorek. Animační exploze, pro niž je vizuální gag vším, je v případě "Aladina" přímo omračující; a přece nepřebíjí, ale tvoří s dějovou linií vzájemně vyvážený, koexistenční celek, jenž je bezchybným prostředníkem k vyprávění magického příběhu z pohádek tisíce a jedné noci. Kdybych nějakým záhadným způsobem přišel ke kouzelné lampě, a měl tím pádem možnost pomoci třemi přáními tomuhle, v současné době tak těžce zkoušenému filmovému odvětví - přál bych si za 1, Studio, jež staví zábavu nad výchovu, a hravost nad vypočítavost! 2, Vrátil bych zpátky víru v život kresleného filmu! 3, Sťal bych animátorům jejich okovy a daroval jim tvůrčí svobodu! Tohle se ale bohužel stane jen stěží :-( .... takže zahoďte tužky a barvy! .... míříme vstříc nulám a jedničkám! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

V první půlhodině dostaneme generický disneyovský příběh, ve kterém typická disneyovská hrdinka, silná, emancipovaná, utíká z paláce před svatbou... za svatbou (Disney-Orwellův ženský paradox: svoboda je manželství, emancipace je konzervatismus, síla je submisivnost), ovšem v té krátké chvíli svobody spasí a ukáže zbloudilému mladíkovi cestu k odpovědnosti a do manželství (be yourself, young man). Potud zívačka. Naštěstí se po půl hodině objeví ON - Robin Williams. A průměrná disneyovka se najednou dostane do neuvěřitelných otáček. Písničku "A Friend like me" můžu kdykoliv, a to i po nekonečném opakování na stepařském soustředění. Ta se neoposlouchá. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Omg, dokonalá pohádka! U sledování tohoto Disneyovského skvostu jsem měl fakt mega záchvaty nostalgie, páč jsem kdysi vlastnil originální hru na DOS/PC Aladdin a nikdy jsem ji nepřestal milovat :) Myslim, že po zhlédnutí filmu si to musim zahrát znova, abych si připomněl, jaká ultra-pecka to byla. Film naprosto splnil má očekávání a nemůžu mu (snad krom dabingu písniček) nic vytknout. 99% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (34)

  • Robin Williams při namlouvání džina natolik improvizoval, že vzniklo téměř šestnáct hodin zvukového materiálu. (Chevees)
  • Pokaždé, když Aladin zalže, spadne mu z turbanu pero a zakryje mu obličej. (Chevees)

Související novinky

Dočká se Aladin pokračování?

Dočká se Aladin pokračování?

15.08.2019

Po obřím úspěchu hraného Aladina od režiséra Guye Ritchieho (Král Artuš – Legenda o meči) není divu, že studio Disney aktuálně zvažuje pokračování. Snímek několik dní nazpátek překročil miliardu… (více)

Reklama

Reklama