Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dodnes si pamatuji jak oslňujícím zážitkem bylo vidět Herkula v kině, kdy se tuším jednalo o první 2D animovaný film, který jsem měl možnost vidět na velkém plátně. Disneyovský pohled na tradiční legendu nezklamal po příběhové, ani vizuální stránce a některé momenty a postavy mi utkvěli v paměti dodnes. Jedná se o jeden z těch vzácných případů, kdy film nestárně a kvalitám a vzpomínkám dostojí i po letech. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalší animák s dielne Disneyho, ktorý mám rád. Ako už je zvykom opäť dobrý a jednoduchý príbeh, príjemná dávka humoru, trošku romantiky, taktiež postavy sú skvelé, rovnako je na tom aj animácia, či hudba Alana Menkena. Režisérske duo Clements - Musker sa v Disneyovkách vyznajú a tu to opäť len dokazujú. 80% - 4* ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych to viděl tehdy, když to vyšlo bylo by hodnocení větší, ale nyní stěží 2 hvězdy. Nějak nechápu oblíbenost Meg na celém youtube jsou články o tom, že by měla mít solovku a, že je to jedna z nepřiznaných princezen, která ji ještě nemá a spousta lidí v ní vidí velký potencionál já teda na ní nevidím nic zvláštního. Humorově je to prázdné nezasmál jsem se ani jednou a některé ty narážky na báje jsou spíše pro znalce než pro děti, které to nepochopí. Český dabing to totálně dokurvil navíc jelikož píseň I Won´t Say I´m In Love je v češtině příšerná. 40 procent a i to jsem hodný. Jinak zásadní filmová chyba je zde řečeno, že pokud si bůh tak v tom jezeře mrtvých přežiješ Hádes je bůh a nikdo ho o to nepřipravil (nejspíše to ani nejde totiž) a přesto tam zemřel. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka. Jen v tomto případě mě neustále otravovaly ty nepovedené písničky, které se prostě s českým dabingem nedají poslouchat a trošku ohraný příběh. Studio Disney totiž odjakživa recyklovalo staré báje a příběhy (až snad na Lvího krále). Grafika je opět "tradiční" a velkým kladem je tentokrát postava Háda, jež hláškuje jak může. Aspoň něco. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pánům ze studia Disney se v devadesátých letech prostě dařilo všechno, na co sáhli. Prima dabing, i v české verzi povedené Menkenovy písně, Bolest a Zmatek... podle mě jeden z nejlepších animáků, myslela jsem si to v pěti letech, stojím si za tím i v dospělosti. Mimochodem, počítačová hra na motivy tohoto filmu patřila svého času u nás doma mezi ty nejoblíbenější. Takže kult v každém ohledu :). ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Když Hercules s Megarou scházejí po schodech do zahrady, má Megara kolem ramen průsvitnou fialovou látku. V další scéně, kde na ni mluví Bolest a Panika, ji nemá. Ale ve scéně, kdy se otočí zpět na Herculese, ji má opět kolem ramen. (CaptainAss)
  • 41 umelcov ručne namaľovalo 1601 pozadí. (curunir)
  • Lev, ktorého Hercules poráža a neskôr s jeho kožou pózuje, je Scar z predchádzajúceho projektu Disney, cenami ovenčeného Levieho kráľa (1994). (Kacenka_)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama