Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Sosak 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se začala naplno rozžhavovat pořádná tři-dé animace ještě nebylo vychytáno pár mušek, který mě u tohoto snímku bijí do očí. Jednak to byla přílišná realističnost modelů (zapomeňte na karikaturní postavičky a prostředí, dneska tak běžné, např. u ratatouille) a za druhé i nepromyšlený příběh, snad na úkor nové techniky. A navíc dělali všechno na počítači o dinosaurech. To jsou mouchy, který prostě nejdou přehlídnout a tady se sešly v pořádnym roji. ()

TheTomCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda že se tvůrci moc nedrželi historie - většina ukázaných dinosaurů už to v téhle době měla dávno za sebou, někteří i víc jak 100M let. Což je celkem dost, jako byste vedle sebe ve filmu postavili Tyranosaura a nějakého telepatického E.T. co tu bude žít za 35 milionů let, takový rozdíl to je. Přitom zbytek filmu je pro děti poučný - ponaučení typu "Když nepomůže hrubá síla, použij větší sílu", nebo "Když někdo zdržuje, vykašli se na něj, postará se o něj někdo jiný" v životě budou potřebovat... ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Unikátní opomíjený a nedoceněný film Disneyho Studia. Spektakulární podívaná pro velká plátna kin. Jeden z největších a nejsložitějších projektů studia. Na svou dobu fotorealistická grafika představující svět dinosaurů v plné kráse i nezbytného výchovného poučení typického pro disneovky. Přesto, že jde o dětský film a příběh, je zde použito všech vědeckých objevů k tématu období pozdní křídy, takže jsou známy i důkazy o existenci forem savců ( tvůrci jim dali podobu lemurů). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus je pohádka s jednoduchým příběhem, skvělou hudbou a parádní technickou stránkou. Příběh je o putování Aldara a jeho přátel z rodného místa, které je zničeno asteroidy a hledání nového domova. K tomu si přidejte klasické témata, jako je milostný vztah, rivalita vůdce stáda s hlavním hrdinou a pronásledování dravci. To celé je mixnuté do pohodové podívané. Mě osobně chybí v příběhu víc vtipných scének u kterých bych se pobavil. Takhle mi to přijde místy slaboučký. Hlavně za technickou stránku filmu dávám 70% :) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, fantastická výprava, výborná práce s efekty. A k tomu všemu ta nádherná hudba, která filmu dodává na pompéznosti a výjimečnosti. První půlka filmu je top, druhé půlce sice krapet dochází dech, přesto nádherná záležitost, které nemám absolutně co vytknout. Potěšili i překrásné okolí a lokace, kde se děj odehrává. Zkrátka film mého dětství, na který se vždy rád podívám znovu. Taková nenáročná oddechovka, která potěší snad každého. 10/10. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Hlavní hrdina Aladar je druhem Iguanodon, který je dobře znám i z nálezů v Evropě. Konkrétně Iguanodon bernissartensis, který žil v Evropě mezi stupni barem a apt ve spodní křídě, tj. asi před 130 až 120 milióny let, je dobře podložen bohatými nálezy. (Prochy38)
  • Pôvodne mal byť záber zo začiatku, keď letí meteorit vesmírom, totožný s tým, ktorý bol vo filme Armageddon (1998). (Spilvo)
  • Pocit reality si vyžadoval, aby dva filmové štáby cestovali 18 mesiacov po svete a nakrúcali zábery, ktoré sa stali súčasťou tohoto filmu, ktorý kombinuje historickú skutočnosť a tradičnú disneyovskú fikciu. Do ich vybavenia patrila i digitálna kamera, ktorej hovorili ”Dino-cam”. Používala sa pri záberoch z pohľadu dinosaura. (pravo)

Reklama

Reklama