Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Gediman 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabé. Disneyovky dokáží nabídnout určitě víc, než tohle. Chyběl tomu humor a emoce obecně - klidně i nějaké dojemné. Příležitosti na to byly, ale vůbec nebyly využity. Dinosauři vypadají pořád pěkně, ale ty opice už dost graficky zestárly - ta srst nevypadá moc dobře. Čekal jsem, že to skončí pádem asteroidu, který mohl za jejich vyhynutí... ale asteroid spadne hned na začátku. To měl být jako on? Nebo nějaký jiný? Je mi jasné, že trvalo ještě nějakou dobu, než dinosauři vyhynuli, ale obloha na konci byla docela v pohodě. Měla být spíš zahlcená prachem a popelem. Iguanodon, velociraptor, styracosaurus, ankylosaurus a carnotaurus odpovídají křídě - určitě ale nežili všichni ve stejnou dobu a určitě se ne všichni dožili pádu, to se mi ale nechce teď dohledávat. Brachiosaurus je z jury, takže ten tam byl docela mimo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to opravdu v první řadě dětský snímek, na rozdíl od řady jiných animáků toho dospělému tolik nenabídne, a tak považuji za zbytečné babrat se v nepřesnostech a vypočítávat chyby. Když nic jiného, dá se na Dinosaura prostě jen tak dívat, protože po stránce výpravy se povedl a hudba Jamese Newtona Howarda je přímo krásná. Rád bych ještě vyzdvihl na český dabing, který má mnohem zajímavější obsazení než ten originální (Jiří Langmajer, Jaroslav Satoranský, Květa Fialová...). ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Unikátní opomíjený a nedoceněný film Disneyho Studia. Spektakulární podívaná pro velká plátna kin. Jeden z největších a nejsložitějších projektů studia. Na svou dobu fotorealistická grafika představující svět dinosaurů v plné kráse i nezbytného výchovného poučení typického pro disneovky. Přesto, že jde o dětský film a příběh, je zde použito všech vědeckých objevů k tématu období pozdní křídy, takže jsou známy i důkazy o existenci forem savců ( tvůrci jim dali podobu lemurů). ()

MilesTeg 

všechny recenze uživatele

Když je člověk býložravý dinosaurus, nemá na růžích ustláno. Pořád aby se staral, kde se napást, jestli je dost vody, jsou-li vejce dobře posazená, neblíží se odněkud masožravec a v ten moment prásk a nenažraný Carnatosaurus mi jde po krku. V rozšlápnutém hnízdě zůstane jen jedno vejce, kterého se zmocní pár obludek, zaplave si v řece, zalítá si ve spárech pterodaktyla a dopadne na malý ostrov, plný rozbujelé džungle a malých roztomilých stromových opiček. Opičky jsou jak známo velmi zvědavé a otřásající se vejce je objekt hodný prozkoumání. A narodí se opičí Spasitel, autobus a rádobypredátor, vlastním jménem Aladar. Má svou adoptivní opičí rodinku a jejich čas na ostrově je idylický a plný her a vtipných dialogů. Jenže všechno má svůj konec – velkolepý nebeský ohňostroj se změní v meteorické bombardování a záchrana je jen v moři a na blízké pevnině. Aladar narazí na migrující stádo býložravých dinosaurů různých druhů a velikostí, stihne se zamilovat a zachránit všechny před jistou smrtí. Všechno dobře dopadne aspoň zatím. /-----------/ Další animovaný produkt studií Walta Disneye má své úspěšné starší bratříčky, vzpomeňme například excelentní Život brouka. Film Dinosaurus se veze na vlně, vyvolané Jurským parkem a v současnosti vysílanými pseudodokumenty o životě v druhohorách, vyrobené stylem National Geographic. Od Života brouka se liší svým realističtějším pojetím přírody, ale i zde zvířata mluví a všechna si rozumějí, dokonce půlmetrové polopice s takovým Brachiosaurem. I tento film je okořeněný slovním humorem a je ho zde třeba, většinu filmu jde hrdinům o život a vážnost situace se snaží – ve stylu soudobých akčních hrdinů typu Bruce Willise nebo Mela Gibsona – odlehčit vtípky. Posléze však humor mizí a kvůli gradaci jsou všichni vážní a nakonec dojemní, aby divák citlivka mohl odejít z filmu se slzou štěstí v oku. Film je víceméně dětsky naivní, zlí jsou masožraví dvounozí Carnatosauři a hodní jsou býložravci a opičky a není nic mezi tím (snad jen na vůdce stáda a jeho poskoka Bruta), navíc je to umocněno faktem, že Carnatosauři nemluví, jen řvou. Už aby někdo natočil „Veselé příhody Velociraptora Pepy“ nebo „T-Rex a jeho parta“, aby ukázal kladné stránky a inteligenci masožravců. Animace je výborná, nikde žádné zádrhely, Aladar a jeho druhové mají samozřejmě vylepšenou mimiku, podobně jako Drago v Dračím srdci. Celkově můžu doporučit, obzvlášť pro rodiny s dětmi, film nikoho neurazí a nejspíš ani nenadchne. Je tak na 60%. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohádka na motivy biblického příběhu o Mojžíšovi, který vyvedl svůj národ z poroby do země zaslíbené. Film neměl žádný náboj, ne moc strachnahánějicí záporné postavy a hnusnou, nechutně chlupatou vopici - coby postavičku, kterou by si všichni povinně měli oblíbit. Zázrak se nekonal. Když k tomu přičtu hnusné, staré dinosauřice, z kterých mi místo bylo fakt špatně, tak nevím, jak se tato triviálnost dostala do červeného pole. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Na kožíšek jediného lemura muselo být poskládáno na počítači 1,1 milionu chloupků. (HappySmile)
  • Pôvodne mal byť záber zo začiatku, keď letí meteorit vesmírom, totožný s tým, ktorý bol vo filme Armageddon (1998). (Spilvo)
  • Pocit reality si vyžadoval, aby dva filmové štáby cestovali 18 mesiacov po svete a nakrúcali zábery, ktoré sa stali súčasťou tohoto filmu, ktorý kombinuje historickú skutočnosť a tradičnú disneyovskú fikciu. Do ich vybavenia patrila i digitálna kamera, ktorej hovorili ”Dino-cam”. Používala sa pri záberoch z pohľadu dinosaura. (pravo)

Reklama

Reklama