Reklama

Reklama

Džošú 701gó: Sasori

  • Japonsko 女囚701号 さそり (více)

Recenze (19)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a filmařsky naprosto skvělé a to nejen "vzhledem k rozpočtu" ale i v porovnání s méně "obnaženými" a serioznějšími konkurenty. Hned několik nezapomenutelných scén a opravdu pozoruhodné úvodní titulky. Co dodat víc než, že jde o naprostou klasiku žánru, které neumím nic vytknout a tak uznale zvedám z původně zamýšlených čtyř na pět. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První díl považuju za celkově nejhorší. Pro mě to bylo šíleně pomalé a nezajímavé. charaktery jsou prázdné a všechno začlo být trošku lepší až na konci ale i tak je to strašný klišé o ženských ve vězení. Film mi přišel možná až moc přísný a to chování dozorců bylo přehnaný. A i na těch 85 minut se film poměrně táhne. Pro mě špatné ale své fanoušky to 100% má. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

První opravdu velký herecký úspěch Meiko Kaji a zároveň režijní debut Shunyi Itoa. Je sice hezké tepat film za nedostatečnou realističnost apod., ale orientovaní jednici vědí, že jde o remake komiksu, který se své předlohy poměrně věrně drží, tudíž je to podobné jako vyčítat nedostatek realističnosti např. Sin City. Mix ženského vězeňského filmu a snímku o pomstě - zajímavé je, že fáze pomsty probíhá až ca poslední čtvrthodinu a nejvíce práce s ní měl zjevně střihač (a poměr času, který bývá jednotlivým dějovým částem přiřazen, je zde v podstatě zcela obrácen). Výborná je titulní píseň (Meiko jí dokonce otevírá svoje "Best of...") i výtvarná stylizace, pobaví Fumio Watanabe v roli šéfa věznice i Isao Natsuyagi jako zkorumpovaný příslušník protidrogového. Pokud diváci od filmu neočekávají něco, čím se nesnaží být, neměli by být zklamáni. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Exploatační klasika a nejlepší WIP (Women in prison) film jako feministická kritika patriarchální společnosti? Proč ne! Debutující režisér s omezeným rozpočtem, ale skvělými nápady (způsob svícení, divadelní aranžmá, surrealisticky extrémní úhly snímání, psychedelická scéna ve sprchách apod.) a nepřekonatelnou Meiko Kaji v titulní úloze. A samozřejmě píseň Urami-bushi. Nezapomenutelné… ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Prva cast japonskej vazenskej tetralogie (Female Convict Scorpion) radiaca sa svojou brutalitou k asian exploitation. V hlavnej ulohe vazenkyme Matsu the Scorpion si zrahrala vo vsetkych castiach popularna Meiko Kaji (v 70.rokoch bola najvacsou zenskou star v Japonsku), ktora bola napr. v Lady Snowblood inspiraciou pre samotneho Tarantina a jeho postavy v Kill Bill - konkretne Nevesty a O-Ren-Ishii. A ked sme pri Kill Bill, tak aj pesnicka pocas zaverecnych titulkov druheho dielu (Urami-Bushi) je prave ustrednou pesnickou celej Scorpion tetralogie naspievanej samotnou hlavnou predstavitelkou Meiko Kaji. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama