Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po poměrně nevýrazné první polovině, v níž nevíte, co vlastně od filmu máte čekat a jakým směrem se děj bude ubírat, na Vás čeká nadmíru vydařená polovina druhá. Mnohem více šílenější a akčnější. Roberta Carlyla považuji již od Vzestupu zla za úžasného a nesmírně temperamentního herce. Tady se předvedl opět excelentně a postava "lidojeda" mu skvěle padla. Historicko, kanibalisticky, humorně zvrhlé dílo. Celému příběhu přihrávají do noty vtipné hlášky ve spojení s dokonalou postavou plukovníka Ivese. Poznatek na konec: Nevím, jestli jsou někde k nalezení záznamy o tom, že by se v 19. století vyskytovaly tepláky s proužky po stranách, které měl na sobě v závěru filmu Guy Pearce. Nebo se jedná o mou nevědomost, co se týče ošacení v tehdejší době:) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Hodně originální, ale místy poněkud zmatený a celkově trochu nevyrovnaný thriller. Vhodné pro milovníky Vysokých Tater, kanibalismu a Michaela Nymana (jen díky jeho hudbě jsem přidal čtvrtou hvězdičku - btw..pomáhal mu s ní Damon Albarn z Blur) Stejné prvky naleznete i ve filmu Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec. (tedy až na ty Tatry:) ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Za nějaké to zatoulané pěkné slůvko stojí velmi pěkný soundtrack a úvodní Nietzscheho moudro. Zbytek je od první minutky do poslední obrovskou hromadou hoven. Kdybych se chtěl zachovat šovinisticky, tak bych napsal něco v tom stylu, že mě ani moc nepřekvapuje, že má tento kousek na svědomí žena. Opravdu delikátní a nadpozemská sračka. Tento pokus o film připomíná situaci, kdy se člověk nejde celý den vysrat a navečer to ze sebe vyžene vše najednou. Není to děsivé, není to vtipné a už vůbec to není ani za mák zajímavé. Vážně netuším, proč takový paskvil překročil práh střižny. Až na 3. pokus jsem film dotáhl do zdárného konce, a to má jen 97 minut. Hrozná píčovina, dokonce taková, že na sebe snad nemohla ani vydělat. Snímek je vhodný snad výhradně pro TV nova, a to kolem 4 až 5 ranní, kdy většina populace spí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, který docela věrně převádí na filmové plátno legendu o Wendigo. Nádherná česko slovenská krajina nabízí spolu s netradičním soundtrackem, kombinujícím komediální a depresivní prvky s hororovými, zajímavé a nezvykle přitažlivé obrazozvukové koláže, jenž divák nikde jinde nenajde. Na horor je nechutných scén pomálu, což s povděkem kvituji. Moderní horor by neměl zaujmout jen co největším počtem gore efektů a Dravci tohle splňují více než dostatečně. Hlavní roli zde překvapivě nehraje Guy Pearce, nýbrž Robert Carlyle spolu s atmosférou osamocených a nehostinných míst 'Ameriky'. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

no tak konečně jsem viděl ten léta opěvovaný zázrak i já... musím přiznat, že počáteční skepse z kvality tohoto snímku a špatný dojem z nezvyklého soundtracku byly záhy ty tam a já jsem si film opravdu užíval. nechápu, že si na sebe snímek ani zdaleka nevydělal při tak nízkém rozpočtu. zřejmě je třeba ho více šířit na diskuzích, že... zvrácenené, úchylné, specifické, dobré. a příště kašlu na lékárnu a raději někoho ohlodám. 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Herec Jeffrey Jones využil své přítomnosti v České republice během nátáčení Dravců a v únoru 1998 se na pozvání tvůrců zúčastnil předávání Českých lvů. (TheRaven)
  • Syndrom windigo je reálně existující popsaná psychotická porucha projevující se krom jiného nutkáním požívat lidské maso. (kwaicheng)
  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama